Megtámadták és még aznap fel is jelentették az indiai keresztény csoportot

Hindu nacionalisták támadtak meg egy imádságra összegyűlt keresztény csoportot India Karnakata államában. A források szerint több gyermeket is összevertek, mielőtt hamis vádakkal feljelentették őket a rendőrségen.

Január 19-én keresztények gyülekezete imádságba kezdett reggel 7 órakor egyikük otthonában, Malasamudra településen. Az istentisztelet kezdetén, hindu nacionalisták csoportja érkezett a helyszínre, fényképeket és videókat készítettek a keresztény csoportról.

„Villogtatták a vakukat a gyerekek szemébe, mi pedig arra kértük őket, hogy menjenek el, ne zavarják az imádságot” – mesélte az esetet Mary Bellary a közösség egyik tagja a Morning Star News-nak. „Továbbra is fényképeztek és videóztak, miközben kommentálták a felvételt: »Nézzétek! A keresztények azért gyűltek össze ezen a helyen, hogy térítsenek!«”

Néhány nő megpróbált konfrontálódni a szélsőségesekkel, velük szemben erőszakkal léptek fel. A mellüknél megragadták a szárijukat és elrántották azt, teljesen elszakítva öltözéküket.

„Gyomron vágták a 15 éves fiamat és más gyerekeket is bántottak. A földön fekve is rúgták őket, verték a hátukat. A nagybátyám és férjem keményen próbálták visszaverni a támadókat a nők és gyerekek védelmében, de azok nagyon agresszívak és fizikailag erősebbek voltak nálunk”– emlékezett vissza Bellary. 

A támadás után az érintett keresztények alig merték elhagyni otthonaikat, mivel a szélsőségesek

élve elégetéssel fenyegették meg őket, ha jelenteni merik a rendőrségen a történteket. Este hét órakor azonban rendőrtisztek kopogtattak ajtajaikon, mivel feljelentés történt ellenük.

A keresztények az ADF (Alliance Defending Freedom, nonprofit keresztény szervezet, akik elsősorban jogi úton próbálják védeni a világ több pontján a vallásszabadságot, az élet, a házasság és a család szentségét – a szerk.) egyik ügyvédje segítségével azonnal védekezhettek a hamis vádakkal szemben.

A Morning Star News jelentése szerint az ügyvéd késő estig tárgyalt a rendőrökkel és a szélsőségesekkel, míg megállapodás született. Végül semmilyen büntetést nem számoltak fel a keresztényeknek.

 

Kiemelt képünk illusztráció, forrása az International Christian Consern.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre