Lózungok helyett kereszttel

A Niedermüller Péter VII. kerületi polgármester lemondására szerveződött múlt heti tüntetésen Vadász József faágakat ragadott. Nem erőszakos cselekedetre készült, hanem egy keresztet állított össze azokból. Ezzel a spontán ötlettől vezérelve készített, sokatmondó szimbólummal vonult a tömegben a színpad elé. A bátor hitvallóval készítettünk villáminterjút még a helyszínen.

– Miért tartotta fontosnak, hogy eljöjjön ide, és egy kereszttel demonstráljon?

– Azért, hogy megmutassuk: magyarok, keresztények vagyunk, kiállunk a jogainkért és a hitünkért. Alapvetésnek tartom, hogy egy ilyen szituációban, egy ilyen nyilatkozat után megmutassuk magunkat, és bátran tanúságot tegyünk hitünkről.

Vadász József a kereszt készítése közben; Fotó: Vasárnap.hu

 

– Hogy érintette a Niedermüller-nyilatkozat, mit gondolt róla?

– Mindenképpen felháborítónak tartom! Mint kultúrember — nem is feltétlenül mint keresztény — aljas nyilatkozatnak tartom, ami nehezen értelmezhető. Saját párttársainak is sokat ártott ezzel, ez szent meggyőződésem. De ez legyen inkább az ő bajuk!

Vadász József a Niedermüller elleni tüntetésen; Fotó: Vasárnap.hu

– Mire számít, mit tesz majd Niedermüller ebben a helyzetben?

– Gyanítom, hogy nem fog lemondani. De szerencsére a nemzeti-keresztény oldal leütötte ezt a magas labdát, és ezzel ő nagyon sokat ártott a saját táborának. 76 éves vagyok, de kijövök máskor is, ha ki kell állni magunkért!       

Fotók: Vasárnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre