Niedermüllert védik a „jogvédő” NGO-k

A fehér, keresztény heteroszexuálisok kerültek Niedermüller Péter VII. kerületi alpolgármester és DK-alelnök célkeresztjébe az elmúlt hetekben. A politikus szerint ugyanis ők minden baj okozói. Lemondását követelve tartottak már demonstrációt, tiltakoztak kijelentése ellen az egyházak és civil szervezetek is. Egyedül az – elvileg – minden hátrányos megkülönböztetés ellen kiálló jogvédő szervezetek maradtak csöndben. A Magyar Hírlap most megkérdezte hallgatásuk okát.

Az Amnesty International a lap megkeresésére annyit elismert, hogy Niedermüller Péter szavai elsőre talán valóban félreérthetőek. Azt már én teszem hozzá, hogy nekem sokadik olvasásra is teljesen egyértelműen rasszisták és kirekesztőek ezek a mondatok. Az Amnesty ugyanakkor ezek után igyekszik megmagyarázni a Gyurcsány-párt alelnökének gondolatmenetét, mondván, az a kormány ideológiáját próbálta leírni.

Véleményük szerint a fehér, keresztény heteroszexuálisokat ma Magyarországon semmilyen diszkrimináció és kirekesztés nem fenyegeti, ellentétben a szexuális és nemi kisebbségekkel, romákkal, külföldiekkel vagy más sérülékeny csoportokkal.

Annyit azért még hozzátesz az Amnesty, hogy e csoportok védelmére és támogatására fordítja a jövőben is az energiáit.

A Helsinki Bizottság és a TASZ érdemben nem is reagált a Magyar Hírlap megkeresésére, mindkét NGO egy korábbi közleményét küldte el a lapnak, amelyben arról írnak, hogy a fehér, keresztény heteroszexuálisokat Magyarországon semmilyen fenyegetés, vagy kirekesztés nem éri.

Ha őszinte akarok lenni, nem lepődöm meg a válaszokon. Ezeknek a szervezeteknek oly sokszor lett volna lehetőségük bebizonyítani, hogy nem részrehajlók; gondoljunk csak a határon túli magyar kisebbséget vagy a közel-keleti keresztényeket ért jogsértésekre, emberi jogi visszaélésekre.

Ők mégis mindig csendben maradtak. Nekem pedig csak egy kérdés motoszkál a fejemben: meddig hagyjuk, hogy jogvédőnek hívják magukat?

Forrás: Magyar Hírlap

Iratkozzon fel hírlevelünkre