Trump pozíciójának megerősödése garancia az amerikai-magyar program folytatására

Első nyilvános beszédét mondta Donald Trump amerikai elnök azt követően, hogy lezárult az ellene indított impeachment-eljárás - a beszéden Azbej Tristan államtitkár is jelen volt.

Első nyilvános beszédét mondta el Donald Trump amerikai elnök azt követően, hogy lezárult az ellene indított bizalmatlansági eljárás. Az Egyesült Államok vezetője a nemzeti imareggelin beszélt, amelyen jelen volt Azbej Tristan is. Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős magyar államtitkár az esemény után közösségi oldalán úgy fogalmazott: 

a beszéd az alkalomhoz illően inkább volt spirituális mint politikai.

Azbej Tristan értékelése szerint Trump elnök hivatalban maradása garanciát jelent arra vonatkozóan, hogy folytatódhat az általa személyesen is méltatott és támogatott magyar-amerikai együttműködés az üldözött keresztények védelmében.

Az államtitkár washingtoni látogatása során megnyitotta a Kereszt-tűzben című vándorkiállítást az amerikai fővárosban az évente közel egymillió látogatót vonzó Museum of the Bible épületében. A magyarok által rendezett kiállítás bemutatja korunk legnagyobb és legelhallgatottabb emberi jogi válságának, a keresztényüldözésnek a tárgyi bizonyítékait. 

Mint Azbej Tristan fogalmazott, „Amerikai barátainkkal együtt azon dolgozunk, hogy ennek a cenzúrázott valóságnak hangot adjunk, és együtt változtassunk a történelem menetén.”

Hozzátette: „ennek szolgálatában áll a Hungary Helps – Magyarország segít program is: mi azt valljuk, hogy migrációt a gyökereinél kell kezelni, és ennek jegyében az elmúlt két évben 70 ezer üldözött keresztény szülőföldön való megmaradásához vagy hazatéréséhez járultunk hozzá.”

Iratkozzon fel hírlevelünkre