Két fiatal katolikus nőt gyilkoltak meg Nigériában

A nomád fulánik feltehetően újabb területet akartak maguk számára megtisztítani.

Január 17-én Nigéria Kaduna államának déli részén fuláni terroristák lelőttek két középiskolás lányt, Bridget Philipet és Priscilla Davidet. Három fiatal – egy 18, egy 19 és egy 12 éves – fiú is megsérült a támadás során – jelenti az International Christian Concern.

A Dél-Kadunai Polgárok Uniója (SOKAPU) szóvivője, Luka Biniyat az áldozatokról beszélt a Morning Star Newsnak:

„Mindkét lány középiskolás volt, és a gora-gani katolikus plébániához tartoztak.”

A kadunai Gora-Gan faluba délután 5 óra környékén, motoron érkeztek a fegyveresek. Ahogy az első lövések eldördültek, a lakosság a falut körülölelő erdőségbe menekült.

Még nem tisztázott, hogy mi lehetett a támadás pontos indítéka, vagy mi provokálta ki azt. Általában nem keresnek minden hasonló jellegű eseményre konkrét indítékot, hiszen a fulánik leggyakrabban ámokfutás-szerűen irtják a keresztényeket, ez esetben viszont

szárnyra keltek olyan pletykák, hogy a támadásnak válaszcsapás jellege volt.

Valószínűbb azonban, hogy ellátmányt akartak zsákmányolni és ezzel együtt a lakosságot eltávolítani a környékről, hogy a nomád fulánik következő állomásaként szolgálhasson Gora-Gan térsége.

A helyi állami tanács elnöke, Elias Manza megerősítette a hírt és elmondta: „a sebesülteket egy nem nyilvános kórházban ápolják, jó hír, hogy a térségben az élet már visszatért a normális kerékvágásba.”

 

Kiemelt képünkön egy fuláni pásztor látható, forrása a Ventures Africa.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre