Szélsőbaloldali anarchisták templomot gyújtottak fel Chilében

Hetek óta kormányellenes tüntetések zajlanak Santiagoban. A reformokat követelő baloldali maszkos randalírozók minden ok nélkül templomot gyújtottak fel és miséző papot is megvertek – közölte az Elaph.com.

 

Az elmúlt időszakban Chilében egyre jobban elszaporodtak a keresztények elleni atrocitások. A maszkos szélsőbaloldali anarchisták a napokban felgyújtottak egy templomot Santiago egyik főterén.

A szemtanúk szerint álarcos, felfegyverzett emberek az Olasz térnél gyülekeztek, ami az október közepén kezdődött tüntetések egyik központi találkozóhelye.

A Linga.org információi szerint a botokkal felfegyverzett anarchisták a közeli templom felé meneteltek, majd felgyújtották azt. A tűz füstje Santiago több kerületében érezhető volt. Az 1876-ban épült templom erősen megrongálódott, a randalírozók keresztény kegytárgyakat és a templom berendezését is megrongálták.

Az támadás után pár nappal egy másik templomba is betörtek, ahonnan egy miséző papot rángattak ki, majd a téren körbeállták és megverték.

 

 

A katolikus egyház tiltakozott a randalírozók viselkedése ellen. A templom közössége szintén felháborodását fejezte ki. Az egyik hívő szerint a szélsőbaloldali anarchisták azért támadták meg a templomot, mert negyven éve a santiagoi rendőrség hívő tagjait szolgálja.

Az elmúlt hetekben a baloldali tüntetők nem csak egyházi, hanem számos kulturális épületet és egyetemet is megrongáltak.

 

Képeink forrása az elaph.com.

Iratkozzon fel hírlevelünkre