Ararat Worship Collective: Isten jelenlétébe lépünk a dalainkkal és az életmódunkkal

Az Ararat egy évek óta működő baráti közösségből alakult, amelynek egy bő évvel ezelőtt elegendő volt csak egy nevet adni. Születtek az énekek, amelyeket a Szentlélektől inspiráltaknak tartottak. Ezekkel kezdetben az interneten szerették volna a figyelem középpontjába állítani Jézus Krisztus személyét. Arra akkor még nem is mertek gondolni, hogy egy évvel később telt házas koncertet adnak majd a BOK Csarnokban.

„Budapesten élő, keresztény fiatalok vagyunk, akik tűzben égnek Jézus Krisztusért. Hisszük, hogy Isten megszólításának egyik legmagasabb rendű formája az őszinte, tiszta szívből jövő dicséret.” – olvasható az Ararat Worship Collective honlapján.

A keresztény könnyűzenei stílusban játszó dicsőítő zenekar 2019. november 28-án tartott nagyszabású, telt házas koncertje előtt már egy héttel elfogytak a belépőjegyek. A BOK (alias SYMA) Csarnokban igazi imádásban vezették Isten jelenlétébe az ott összegyűlt ötezer fiatalt.

Pajor Ábrahám, az Ararat dalszövegírója és énekese a dalok között hangsúlyozta: az emberi lét legmélyebb és legfájdalmasabb kérdéseire Isten a Fiát, Jézust küldte el válaszképpen. A vezető énekes közös imára is hívta a résztvevőket, amelyben személyes döntéseik által átadták az életüket Istennek. Így megvalósulhatott a zenekar korábbi vágya, hogy

a résztvevők ne pusztán egy érzelmi-zenei flasht kapjanak a dicsőítő koncert után, hanem Isten érinthesse meg az ő szívüket, maradandó változásokat létrehozva bennük.

Ábrahám szövegei más kategóriába sorolandók, mint a többszörösen díjazott  – a többi között 2018-ban Szikra-díjjal elismert – édesapjának, Pajor Tamás énekes-dalszerző művei, akinek elég a honlapján található önéletrajzi soraiba belekóstolnunk, hogy megízlelhessük azt a szavak és értelmek szintjén futó logikai játékot, amely leginkább jellemzi az előadó elődöt, aki magáról eképpen vall: „Egy éhező, aki szomjazó. Egy népkutató, aki nem képmutató. Egy szívkutató, doktori fokozat nélkül. Egy kereső, aki jól kereső, és ez találó. Kis részben feltaláló. Egy fényfeltáró újságíró, a szellem újságában…”

– Nem tehetünk arról, hogy ezek a dalaink jöttek. Mindig abba az irányba megyünk, amely a Szentlélek vezetése. Nem törekedtünk eddig arra, hogy szakmai értelemben vett zenei és marketing koncepciónak feleljünk meg – mondta el egy rádióbeszélgetésben Pajor Ábrahám, aki jelezte: – az a műfaj, amelyben édesapám alkot, és az a zene, amit mi csinálunk, amely

nyíltan spirituális, Istent középpontba állító zeneként, dicséretként határozható meg,

műfajilag némileg más, mint az a fajta keresztény szellemiségű dalköltészet, amelyet édesapám végez. Abban talán nagyobb igény van arra, hogy szakmai felülvizsgálás alá essenek a dalok. A dicséret esetében a legfontosabb, hogy inspirált, szívtől-szívig hatoló őszinte szövegek szólaljanak meg, amelyek Isten felé irányulnak – vélekedett a zenekar szövegíró-énekese.

És mi sem mutatja jobban, hogy a zenekar dalainak isteni örömhíre elérte a célját az emberi szívekben, hogy egy aranylemezes albummal zárták az évet, amelynek őszinte, dicsőítő énekei a közelmúltban 3 millió megtekintést értek el az interneten.

 

Forrás: pecs.hit.hu, Hit Rádió

Kiemelt képünk forrása a Pixabay.

 

A témában olvasásra ajánljuk:

A dicsőítés egy tucatnyi módja a Bibliában

Iratkozzon fel hírlevelünkre