Fidesz: emberek fenyegetésével, megtévesztésével választási csalást készített elő a baloldal

Emberek fenyegetésével és megtévesztésével választási csalást készített elő a január 26-ai időközi választásra a Pollreisz Balázs polgármesterjelöltet támogató DK, Jobbik, LMP, Momentum és MSZP – jelentette be a Fidesz városi szervezetének alelnöke.

Fekete Dávid, aki a város alpolgármestere is, a sajtótájékoztatón azt mondta: tavaly novemberben az ellenzéki pártok által megbízott személyek szegény és hátrányos helyzetű embereket kerestek meg azzal, hogy egy videóban azt mondják, őket régebben arra kényszerítették, hogy vegyenek részt a választásokon és szavazzanak arra, akire egyébként nem is szerettek volna. Ez a 2013-as bajai akcióhoz hasonló videó – fűzte hozzá.

Tájékoztatása szerint az embereknek, akik között vannak szellemi fogyatékkal élők, írástudatlanok és olyanok, akik nem is győriek, néhány ezer forintot ajánlottak fel a szereplésért, de volt, akit munkahelyének elvesztésével fenyegettek meg. Hozzátette: a videót az időközi választás előtt szerette volna nyilvánosságra hozni a baloldal, hogy ezzel manipulálják a választókat, ezáltal az eredményeket.

Kitért arra is, hogy a közeljövőben feljelentést tesznek az ügyben. Eddig egy tucat ember jelentkezett a Fidesznél, hogy szerepel ilyen videókban, és nyilatkozatot arról, kik, hol, mikor és milyen módon készítették elő a bűncselekményt és hogyan hajtották végre. Ezek a nyilatkozatok rendelkezésre állnak és pontosan le van írva bennük, hogy kik voltak az ellenzéki pártok megbízottjai.

Ismét bebizonyosodott, hogy az ellenzéki pártoknak semmi sem szent, bármire képesek, hogy hatalomhoz és pénzhez jussanak, akár a legaljasabb bűncselekmények elkövetésé árán is – jelentette ki a politikus.

A Fidesz győri szervezete felszólította az ellenzéki pártokat, hogy fejezzék be a választási csalásokat, a szerencsétlen emberek kihasználását és felhasználását.

Fekete Dávid hangsúlyozta: az ellenzék módszereit elutasítják, továbbra is a győriekkel közösen szeretnék építeni a várost.

Mint fogalmazott: a január 26-ai választás sorsdöntő lesz a város életében, mert a tét az, hogy folytatódhat-e az elmúlt évek nyugodt városépítő munkája a kormánnyal közösen, jelöltjük, Dézsi Csaba András irányításával vagy örökös háborúskodás költözik a megyeszékhelyre.

Győrben január 26-án azért tartanak időközi választást, mert az október 13-án megválasztott polgármester, Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) november 8-ával lemondott tisztéről.

Forrás: MTI – Fotó: pixabay.com