Keresztény családot késeltek meg Egyiptomban

November 17-én a házuk előtt üldögélő családra egy, a környéken ismert szélsőséges iszlamista támadt rá. Az eset Minya közelében történt. A család megbocsájtana az elkövetőnek.

Az özvegy anya, Houda Hana fején lévő sebet húsz öltéssel varrták össze. A legkisebb fiú csak kisebb sérüléseket szenvedett, fiatalabbik bátyja azonban nem úszta meg ennyivel. A máját és egyéb belső szerveit érő vágás miatt azonnal meg kellett műteni. A család legidősebb fia, Mina, nem volt jelen, amikor az incidens történt.

Az, hogy az emberek a házuk előtt töltik mindennapjaik egy részét, egészen átlagos dolognak számít arrafelé. Mohammed Eid Moussa azonban mégis kérdőre vonta őket, hogy miért ültek ki nyilvános helyre.

Mikor a család kifejtette, hogy végtére is, miért ne ülhetnének kint a saját házuk előtt, Mohammed kést ragadott és rájuk támadt.

„Nem mehetünk vissza a faluba”– nyilatkozta Mina az International Christian Concern munkatársának. „Megpróbálunk minden harcot és vitát elkerülni. A radikalista háza nincs messze a miénktől.”

Mohammed utoljára tavaly hajtott végre támadást. Akkor egy húsvágó bárddal rontott rá egy keresztény férfira.

Azóta a keresztények sokkal óvatosabbak, mivel hírhedten gyűlöli őket.

A rendőrség letartóztatta Mohammedet,

a család azonban arra kéri egyházukat, hogy szervezzen meg egy békítő találkozást, ahelyett, hogy csak igazságot szolgáltatnának a férfinak.

Fotó: neveragaincanada