Boros Misi: A zongora segítségével közvetítem a személyes hitemet

Már tizenhat éves az öt évvel ezelőtt a Virtuózok tehetségkutató műsorából megismert zongoristacsoda, de még szereti, ha egyszerűen csak Misinek szólítják. Bogányi Gergely mentorálása mellett valódi művésszé vált, akinek kiemelten fontos az Istennel megélt élet. A napi gyakorlóidő számára imádságot jelent, ha a különböző zeneszerzők hittel teli műveit játssza. Mindemellett egy egyszerű fiatal srácról van szó, aki szereti a focit és a Forma-1-et – utóbbiban Lewis Hamilton rajongója.

Boros Misinek egy évben negyven fellépése van akár külföldön is, amely azért megtiszteltetés számára, mert hazáját képviselheti. Szüleivel, tanárával és mentorával kiváló kapcsolatot tart fenn. Rengeteg időt fordít a gyakorlásra. A személyes életében pedig már ennyi idősen is nagyon fontos a hit.

– A pécsi székesegyházban kereszteltek meg, ott voltam elsőáldozó és ott is bérmálkoztam. Szerencsére a szüleimnek köszönhetően is ilyen neveltetésben részesültem, de magam is felismertem az értékét – vallotta meg az ifjú zenésztehetség a 777blog.hu-nak adott interjújában.

Liszt Ferenc fontos példaképe a fiatal zongoristának: nemcsak zenészként, hanem katolikusként is. Örömet jelent neki, ha a műveit játszhatja, mert azoknak köszönhetően ő is ki tudja fejezni hitét.

Arra a kérdésre, hogy a hitében segítséget jelentett-e a zene, azt válaszolta: „Ezeknek a fantasztikus zeneszerzőknek a hittel kapcsolatos műveik szinte imádságok, és mivel naponta 5-6 órát gyakorolok, ez tulajdonképpen 5 óra imádságot is jelent számomra. Mindig igyekszem olyan műveket választani, amelyekkel teljesen azonosulni tudok”.

– A koncerteken megpróbálom a zongora segítségével közvetíteni a számomra fontos értékeket, a személyes hitemet. Nem (csak) a szavakon, hanem a zenén keresztül mutatom be a belső világomat, és teszek tanúságot a hitemről – tette hozzá.

Boros Misi úgy gondolja, a zene kinyitja a világot. Ezért nagyon szeret tanulni, nem csak a zenéről, hanem a világról is, amelyből nem maradhat ki a foci és a Forma-1 sem.

A teljes interjú itt olvasható.

Forrás és Fotó: 777blog.hu/Bodnár Patrícia

Iratkozzon fel hírlevelünkre