Száznál is több ingyenes programmal vár az IpolyFeszt

Immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre az IpolyFeszt. Június 10-12. között kilenc ipolysági település várja a látogatókat. A cél a helyi kulturális értékek, az itt élő mesteremberek alkotásainak bemutatása, valamint, hogy a nagyközönség figyelmét ráirányítsa e csodálatos régió fel nem fedezett értékeire.

A rendezvény keddi sajtótájékoztatóján Rétvári Bence országgyűlési képviselő elmondta, hogy a helyi polgármesterekkel közösen készülnek a fesztiválra. Kilenc Ipoly-menti település, Szob, Ipolydamásd, Kemence, Márianosztra, Vámosmikola, Perőcsény, Kóspallag, Letkés és Nagybörzsöny részvételével kerül megrendezésre a nagyszabású IpolyFeszt, amely idén már a szlovákiai Ipolyviskével is kiegészül.

Rétvári Bence országgyűlési képviselő az IpolyFeszt sajtótájékoztatóján Budapesten. (Fotó: Tóth Gábor, Vasarnap.hu)

Száznál is több ingyenes programmal várják a rendezvényre érkezőket. Családi programok, templomi hangversenyek, igényes gyermekműsorok, képzőművészeti kiállítások, vízi és természetjáró túrák – mind-mind megtalálhatók a háromnapos rendezvényen.

Az IpolyFeszt a sokoldalú Ipolyság értékeit, természetközeliségét kívánja bemutatni. Az összművészeti fesztiválon esténként a zenéé lesz a főszerep.

Az IpolyFeszt sajtótájékoztatója Budapesten. (Fotó: Tóth Gábor, Vasarnap.hu)

Június 10-én, pénteken a Beatrice, június 11-én az Ocho Macho, június 12-én pedig a Csík Zenekar koncertje lesz látható-hallható.

„Lakossági tánczene várható. A cél, hogy ne letapossuk hanem, hogy felemeljük a közönséget.”

– mondta Nagy Feró a sajtótájékoztatón, aki azt is elárulta, hogy különleges koncerttel készülnek az IpolyFesztre.

Nagy Feró az IpolyFeszt sajtótájékoztatóján Budapesten. (Fotó: Tóth Gábor, Vasarnap.hu)

A komolyzene kedvelőit is várják az Ipolyságba, ugyanis Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész a Zeneakadémia végzőseivel, Kiss Lúciával és Kóbor Évával Csajkovszkij egyik szimfonikus művét fogják előadni.

 

Hajós felvonulással köszöntötték a nyarat a Dunakanyarban

Dunakanyari Hajós felvonulás újratöltve

Iratkozzon fel hírlevelünkre