Brit rabbi: Inkább eldobjuk az életünket, minthogy behódoljunk az LMBTQ lobbinak

A nagy-britanniai zsidók vallása tanácsának egykori tagja szerint az LMBTQ eszméjének bevezetése az oktatásba a következő generáció elpusztulásához vezethet.

Az izraeli The Jerusalem Post közzétett egy cikket, ami Jewish Chronicle-ban megjelent  Dayan Krausz brit ortodox rabbival készített interjút dolgozza fel.

Az interjú azért készült mert a brit zsidó közösséget meglepte a Krausz rabbi azon kijelentése, mely szerint a zsidóknak inkább el kell dobniuk az életüket, minthogy behódoljanak a tomboló LMBTQ lobbinak.

Ez alatt a rabbi a brit kormány új oktatáspolitikával kapcsolatos terveit érti, mely 2020-tól megváltoztatná a vallási és szexuális oktatást.

„Inkább el dobjuk az életünket, minthogy feladjuk azt, amit őseink generációk alatt elértek.”

A brit politikára jelentős hatással van az Európa szerte egyre erőszakosabb LMBTQ lobbi, mely hangos, erőszakos kisebbségként kívánja befolyásolni a többségi társadalmat.

Az új brit oktatási törvényt a parlament jelentős többséggel fogadta el, és ez még a középiskolai oktatás előtt kötelezővé tenne a tananyagban az azonos neműek kapcsolatával foglalkozó szexuális oktatást. Ezt azonban egyetlen világvallás követője se fogadhatja el.

Az tiltakozások ellenére új oktatási törvény 2020 szeptemberétől hatályba lép. Krausz rabbi aki korábban a nagy-britanniai zsidók vallása tanácsának a Beth Dinnek tagja volt, ezzel kapcsolatban azt mondta, inkább bezárják az iskoláikat és a tanárok vállalják a börtönt is, de nem fognak eleget tenni a törvény előírásainak.

„Ha megadjuk magukat és belenyugszunk ebbe, akkor elbúcsúzhatunk a Mennyországtól. És el is búcsúzhatunk a következő generációtól.”

A törvény életbe lépése ugyanis Nagy-Britannia minden oktatási intézményében, ahogyan az ultra ortodox Beis Yaakov főiskolán is, kötelező lenne a diákoknak az azonos neműek szexuális kapcsolatáról tanulni.

Az ortodox rabbi ezzel kapcsolatos reakciója pedig teljesen egyértelmű, hiszen az azonos neműek kapcsolata mind a három világvallás előírásai szerint fajtalankodás és egyúttal bűn.

A brit kormány már korábban is kritikusan tekintett a konzervatív  zsidó iskolákra amiért a diákokat külön fiú és lány osztályokban tanítják.

Fotó: pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre