Borkai Zsolt lemondott

Nyílt levélben jelentette be lemondását Borkai Zsolt, Győr polgármestere. A Győr Plusz közölte a levelet, amelyben a politikus úgy fogalmazott: rendkívül nehéz egy-másfél hónapon van túl. Úgy véli, a róla az elmúlt időszakban sok rágalom érte ellenőrizetlen információk alapján. 

Gondosan kitalált, profin előkészített csapda volt, melytől vélhetően komoly politikai vagy anyagi előnyöket reméltek – jelentette ki.

Amit valóban tettem, arra nem vagyok büszke, és mindenkitől elnézést kell kérnem, aki e miatt csalódott bennem. Sokszorosan megbűnhődtem érte – de minden más mocskolódás alaptalan rágalom – írta Borkai Zsolt.

„Levonom a konzekvenciákat és vállalom a felelősséget. Szeretem Győrt, ezért nem szeretném a személyemmel és velem történtekkel hátráltatni a város további fejlődését. Ezúton bejelentem, hogy a morális helyzetre való tekintettel az alakuló közgyűlés után péntek 16 órai határidővel polgármesteri tisztségemről lemondok. Kívánom, hogy a jövőben olyan ember vegye át a székemet, aki érdemes szeretett városunk vezetésére” – jelentette be nyílt levélben Borkai Zsolt. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre