Pikó először borkaizott, majd mintha összezavarodott volna

Józsefváros új polgármestere, Pikó András szerint ahhoz, hogy a főváros mentesüljön a korrupciótól, előbb Borkai Zsolt, győri polgármester ügyét kell rendezni. (A hiba nem az olvasóban van, ha nem lát logikát a VIII. kerületi polgármester gondolatmenetében.)

Pikó Andrást a HírTV riportere kérdezte arról, mit tervez tenni annak érdekében, hogy a főváros mentesüljön a korrupt politikusoktól, mire a józsefvárosi polgármester úgy válaszolt: szerinte előbb Borkai Zsolttal, Győr polgármesterével szükséges beszélni.

Pikó András, a VIII. kerület közös ellenzéki polgármestere az új összetételű Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 5-én. MTI/Balogh Zoltán

Nem sikerült megmagyaráznia, hogy a kispesti korrupciós ügyek helyett miért fontosabb előbb a győri polgármester botrányával foglalkozni, de Pikó András végül annyira összezavarodott a Borkai- és Gajda-ügyben, hogy míg a riport elején még konkrét korrupcióellenes tervekről beszélt, a végén már inkább elhatárolódott a kérdéstől:

„én nem ebből készültem”.

Úgy tűnik, az ellenzék a saját kokainozós és korrupt politikusait kevésbé tartja cikinek…

Pikó

Pikó András és a korrupciómentesség.Józsefváros új polgármestere ebből nem készült. Van ilyen…A Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén jártunk. Péntek 20.30 HírTV

Közzétette: Informátor – 2019. november 5., kedd

Gulyás Gergelyt a Kormányinfón kérdeztük arról, hogy a Karácsony Gergellyel közösen tartott kormányülésen szóba került-e a korrupcióellenes Budapest terve, de a miniszter tájékoztatása szerint ez nem merült fel: a főpolgármester nem hozta fel a témát, a kormány pedig ez első alkalommal Karácsony Gergely álláspontjára volt kíváncsi.

Iratkozzon fel hírlevelünkre