Keresztény sírokat rongáltak meg Franciaországban

Közel száz sírt, feszületet, angyalábrázolásokat és Szűz Mária-szobrokat törtek darabokra ismeretlen tettesek egy dél-franciaországi temetőben. A helyi szocialista polgármester szerint „nem valószínű”, hogy a vandalizmusnak keresztényellenes inditatása volt.

Semmit nem kíméltek a vandálok, akik több mint kilencven sírt rongáltak meg a dél-francia Cognac városában – közölte a 888.hu.

A helyi sajtó beszámolója szerint a vandálok leginkább kereszteket vettek célba, de nem megrongáltak szobrokat, angyalábrázolásokat és Szűz Máriát ábrázoló emlékművet is. Az eset alig pár nappal mindenszentek napja előtt történt.

A város szocialista polgármestere szerdán a helyszínen „szégyenteljes és sajnálatos incidensnek” nevezte a keresztény temetőben történt rongálásokat. 

A képre kattintva galéria nyílik!

A polgármester reménykedik, hogy a támadásnak nem volt keresztényellenes indíttatása. A baloldali politikus szerint ezt a feltételezést  alátámasztja, hogy a támadók nem hagytak hátra semmiféle ideologikus üzenetet.

A helyi keresztény szervezet a városvezető ezen nyilatkozatát nevetségesnek minősítette.

„A polgármester szerint semmi nem utal vallásellenes indíttatásra. Úgy tűnik, egy nagy kupac megrongált kereszt sem tudja őt erről meggyőzni. Mi más kellene neki, hogy végre belássa az igazat?”

 

Forrás: 888.hu

Képek: france3-regions.francetvinfo.fr