Dobrev akkor is mondja a magáét, ha ön nem akarja

„Hazudtunk reggel, éjjel meg este” – mára már mindenkinek ismerős Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének meghatározó jelmondata. A füllentés és taktikázás pedig pártja politikájában is bőven fellelhető.

Olvasónk osztotta meg minapi élményét a Demokratikus Koalíció (DK) kampányával kapcsolatban.

Elmondása szerint a vezetékes telefon csörrenése után egy géphang szólalt meg a telefonban: „Hallgassa meg Dobrev Klára üzenetét. Ha NEM szeretné, nyomja meg az 1-es gombot”.

Azonban annak ellenére, hogy olvasónk az 1-es gombot nyomta meg (amely állítása szerint még csippant is), elindult Dobrev Klára üdvözölte és mondanivalója.

Lapunk megkereste a DK-t azzal kapcsolatban, hogy miért van szükség telefongombok nyomkodására, ha úgyis minden esetben elindul az európai parlamenti képviselő asszony üzenete – talán így próbálnak adatokat gyűjteni a választókról? A DK Sajtóiroda válaszában ezt küldte:

Ha a megkeresett választópolgár 1-es gombot nyom a kérdést követő 3 másodpercen belül (ez a szolgáltató szabálya), akkor biztos, hogy nem játszódik le az üzenet. Ha mégis lejátszódott az üzenet, akkor az vagy azért lehet, mert nem nyomták meg az egyes gombot, vagy a rendelkezésre álló időn túl nyomták meg. A DK semmilyen adatot nem gyűjt és így nem is tárol azokról, akik az 1-es gomb megnyomásával azt jelezték, hogy nem akarják meghallgatni az üzenetet”.

Ellenben mi csak azt nem értjük, ha nem adatok gyűjtéséhez használják, akkor mi szükség van jelezni a szándékot arra vonatkozóan, hogy az érintett meg akarja-e hallgatni Dobrev Klárát vagy sem?

Iratkozzon fel hírlevelünkre