Botrány Kispesten: drogozás közben tárt fel korrupt ügyeket a szocialista képviselő

A kispesti szocialista polgármester, Gajda Péter bizalmasai fehér por adagolása közben beszélgetnek önkormányzati korrupcióról egy, a Hír TV birtokába került felvételen. A beszélgetés idén nyáron került rögzítésre. 

A felvételen Lackner Csaba, kispesti szocialista képviselő látható, amint egy zacskó fehér port tart a kezében. Az általa “kólának” nevezett szert először szárítással szakszerűen előkészíti, majd egy bankkártyával, úgynevezett “utcákba” rendezi. 

A Hír TV által bemutatott hangfelvételen az MSZP politikusa kifejti; “Vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában is azt mondják, hogyha te évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy. És az is igaz, hogy aki jól csinálja az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza.”

Lackner Csaba, aki az ellenzéki összefogás jelöltje (az MSZP mellett a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd és a Momentum is támogatja), a kerület anyagi helyzetét jellemezve elmondja:

„Tavaly felvettünk 1,2 milliárd forintnyi hitelt, de úgy, hogy nekünk 2017-ről volt majdnem 800 millió forint tartalékunk.” 

A Hír TV tudósítása rámutat: Lackner a beszélgetés során jóval nagyobb havi bevételt tulajdonít magának, mint amennyit vagyonnyilatkozatában közzétett. Mint mondja, “ahhoz, hogy például én azt a pénzt, amit megkeresek most havonta, ahhoz nekem legalább 8-9 vagy kb. 10 40-50 négyzetméteres újépítésű ingatlanomnak kellene lenni, hogy a kiadásokból azt a havi bevételt tudjam fedezni. Azért mondjuk egy 8-9-10 lakás azért az nem kevés, akárhogy is nézzük, akár 300-400 millió forintra is rúghat, nem? Ahhoz, hogy te mondjuk egy másfélmillió forintot mindenfajta munka nélkül beszedjél.” 

A felvétel a Hír Televízió Informátor című műsorának péntek esti adásában (20:30) kerül részletesen bemutatásra.

 

Forrás: HírTV