A Honvédot már semmi sem menti meg a kieséstől?

Az előző fordulóig úgy tűnt, hogy a MOL Fehérvár FC lesz az idei szezon másik kiesője a Vasas mellett, azonban a Honvéd hazai pályán kikapott a Mezőkövesdtől és azzal teljesen megváltoztak az erőviszonyok.

A kispestiek már tavaly is nagyon közel álltak ahhoz, hogy hosszú évek után kiessenek az NB1-ből, de akkor annyiban volt más a helyzet, hogy a saját kezükben volt a sorsuk, hiszen egy esetleges győzelem biztos bennmaradást jelentett.

Most viszont ennél egy kicsit reménytelenebb szituációban vannak, hiszen most bár a győzelem az kötelező, de korántsem elég, a maradásukhoz az is kell, hogy a Videoton idegenben ne szerezzen egynél több pontot a már biztosan kieső és szép lassan leépülő Vasas ellen. Reménykedni valójuk azonban bőven van még, hiszen az angyalföldiek ebben a szezonban már képesek voltak legyőzni a Fehérvárt, és ez a bravúr akár most is sikerülhet.

Főleg, ha azt nézzük, hogy a Vidinek nagyon nem megy idén idegenben, mindössze a Honvéd otthonából tudták elhozni a három pontot, három mérkőzésen meg kellett elégedniük a döntetlennel, ezek mellé pedig 12 vereség társul.

Nem lesz könnyű dolga azonban a Honvédnak sem, azt a Puskás Akadémiát kell legyőzniük, akik óriási versenyben vannak a Debrecennel a dobogó legalsó fokáért és az ezzel együtt járó európai kupaszereplésért.

A Kispest egyébként tavaly is éppen a Puskás Akadémia otthonában harcolta ki a bennmaradást, de nem érdemes összehasonlítani a két helyzetet, hiszen a felcsútiaknak akkor már biztosan megvolt a dobogó, igaz a második helyért még versenyben voltak a Kisvárdával, de nem volt akkora vesztenivalójuk, mint most.

Az a találkozó egyébként 2-1-es Honvéd sikerrel ért véget, a vendégek két gyors góllal kerültek előnybe, amire csak egy találattal tudott reagálni a Puskás. Azóta viszont kétszer találkozott a két együttes, és mindkétszer a hazaiak tudtak diadalmaskodni, ami nem túl jól előjel a budapestiek számára.

2017-ben valószínűleg senki sem gondolta volna, hogy a Kispest hat év múlva kiesik az OTP Bank Ligából, Marco Rossi vezérletével szenzációs bajnoki győzelmet arattak és a következő években is folyton a tabella első felében tanyáztak, az utóbbi években viszont folyamatosan egy hajszálon múlott a bennmaradásuk.

Fotó: Átrok István (elöl, b) és Christian Gomis (j), a vesztes kispesti csapat tagjai a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában játszott Budapest Honvéd – Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzés után a Bozsik Arénában 2023. május 21-én. A Mezõkövesd 3-2-re nyert. (MTI/Kovács Tamás)

A Honvéd egyébként a fennállása során mindössze egyszer esett ki az első osztályból, a klub történetének legsötétebb éve 2003-ban következett be. Sokáig azonban nem szomorkodtak, a következő évben megnyerték az NB2-t és egyből vissza is tértek az első ligába.

Vajon most is ez vár rájuk?

A címlapképen a vesztes kispesti csapat a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában játszott Budapest Honvéd – Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzés után a Bozsik Arénában 2023. május 21-én. A Mezõkövesd 3-2-re nyert. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre