Nincs olyan, hogy „Majd ha…”

Fiatal párokkal, házaspárokkal beszélgetve sűrűn hallom a „Majd ha…” érvet a gyermekvállalással kapcsolatban. Majd ha előléptetnek, és havi 100 ezer forinttal többet keresek; majd ha megvesszük a nagyobb házat; majd ha meglesz a nagyobb autó... Na, ezeket kell elfelejteni!

A gyermekvállalásra nincs ideális időpont – és minden időpont ideális. Az ember gyarló. Ha megszerez valamit, máris többet, jobbat, újabbat akar. Ahogyan a mondás is szól: mindenki a saját szintjén nyomorog. És az az érzésem, hogy sokszor ez az oka annak, hogy azok a párok, amelyek az egyetemen még 3 gyermeket terveznek, végül megállnak egynél vagy kettőnél.

Egészen egyszerűen azért, mert mire minden „Majd ha…” feltétel teljesül, addigra elmúlnak 30 évesek, vagy közelebb vannak a 40-hez, és biológiai korlátokkal találják szemben magukat.

Pedig ha a pár szereti egymást, ha tényleg igaznak gondolják a jóban-rosszban fogadalmat, nincs az a probléma, amelyet ne oldanának meg. És hogy ne a levegőbe beszéljek, íme a mi történetünk röviden!

A mi „Majd ha…” feltételünk a ház volt. Keressünk egy nagyobbat, ne a városba szülessen, de akkor már keressünk legalább 4 szobásat, hogy akkor se kelljen költözni, ha már három gyermek lesz. Aztán egyszer csak megtörtént a csoda, kiderült, hogy feleségem várandós!

Még magasabb fokozatra kapcsoltunk a házat illetően, de csak nem találtuk meg az igazit. És egyszer csak elkezdtünk másképp gondolkodni.

Mi lenne, ha átrendeznénk a lakást? Ha a kanapét így forgatjuk, a tv-s szekrényt ide tesszük, akkor elfér a kiságy! És így is lett, most a 37 négyzetméteres lakásba várjuk a babánkat a legnagyobb szeretetben és boldogságban!

Szóval, ideje agyakat átkapcsolni és kifogások helyett a megoldásra koncentrálni. Mert háza, autója, pénze lehet az embernek gyermekvállalás után is, fiatalabb ugyanakkor már senki sem lesz!

Iratkozzon fel hírlevelünkre