Vágó István és a színes szélesvásznú álomkabát (vagy amit akartok)

A DK összes karaktere irgalmatlanul erős, ismerjük el, Gyurcsány Ferencnek egyszerűen zseniális érzéke van a castingoláshoz, gondoljunk csak Vadai Ágnesre, Kálmán Olgára stb. Ezeknek a kiváló karaktereknek a sorába tartozott Vágó István is – jó sorsa volt neki. De ennek most vége.

Vágó István a Jobbik támogatásával indul az őszi önkormányzati választásokon a XII. kerületben Budapesten. Azért ez egy meglehetősen erős mondat, hamvasi meditációs objektum kis híján, benne van az utóbbi négy-öt színpompás év teljes nyomorúsága, pedig nem akármilyen nyomorúság ám az, hanem végtelen szinte, nem is tudsz már akkora elvetemült hülyeséget közölni szép mai magyar nyelven, hogy ne a rögvalóságról beszéljél legalább 80%-ig, talizzunk a Spinoza Házban, Ernst Röhm nevű édes vizslakutya lészen az én gomblukamba tűzve, kőkemény nyilas-diktatúra tombol Magyarországon U. Rudolf Pro Urbe díjjal kitüntetett aranyere szerint, az MTA szív alakú ágyán mostan színes tintákról álmodik egy felcsatolhatós mikrobiológus, helikopter-gépágyúval vadászott háziasított pincebogarakra a KDNP elnöke Zuglóban, állítja névtelen gasztrobloggerekre hivatkozva a 24.hu, szia, Berki Krisztián vagyok, van még egy pepszid? (Én szóltam.)

Pedig Vágó (róla értekeznénk, ha tudnánk) rendkívül erősen indult, elbűvölő könnyedséggel mentette át ezt az „ország kvízmestere” dolgot a politikusi térbe, sőt jött vele még ez az amúgy tök megalázó én látom a monitort, de te nem izé is tokostul, úgyhogy bárki bármiről faggatta épp északkelet-greenvichi idő szerint, neki csupán megengedően nevetnie kellett és beszélnie ugyancsak bármiről, hány sorból áll a Szigeti veszedelem, az itt a kérdés, s valamint tudjuk-e azt alkalomadtán, pajtikáim (nevetés), mennyi körme lett gombás Napóleonnak, mely konyakfajtákat kedvelte Pilinszky M. János, a hírneves költő-zsurnaliszta-segédfodrász a boros korszakában, aztán elég volt a legvégén megmondania a megfejtést. (Ez szintén lehetett bármi, pl. sün, banán, adott esetben pumpa. Taps.)

A DK összes karaktere irgalmatlanul erős, ismerjük el, Gyurcsány Ferencnek egyszerűen zseniális érzéke van a castingoláshoz, gondoljunk csak Vadai Ágnesre, Kálmán Olgára stb. Ezeknek a kiváló karaktereknek a sorába tartozott Vágó István is – de ennek most vége. A Vágó István nevű emberről jelenleg annyit tudunk, hogy az alaposabb megértéséhez hozzávetőlegesen a Vona Gáboron keresztül nyílna út, akihez viszont egészen konkrétan sehonnan se nyílik az ég világon semmi,

ráadásul a t*djukkik még azt is betemették.