Brutális keresztényellenes fordulat a Jobbikban – amihez ezúton is gratulálunk

A Jobbik hivatalos Facebook-oldalán tegnap megjelent egy poszt. Már a szöveges része is kegyetlen jó, hisz egyebek közt olyasmiket találni benne, mint például

a Trump-sámánok (…) azokra a békemenetnek csúfolt tömeghöbörgésen bemutatkozó megvezetett Orbán-hívőkre hasonlítanak, akik feltehetően 2022-ben – Orbán bukása után – ugyanúgy törnének be a Parlamentbe, mint az amerikai populista cimbora felhecceltjei

– igazán jelentésessé azonban a Jézus-ábrázolásokkal (!) gazdagon terhelt képi illusztrációk kiegészítő jelenlétében válik. Jöjj és lásd:

Forrás: A Jobbik Facebook-oldala

Nemde oly szervesen fakad itt egymásból kép és szöveg, drága vasárnapos testvérek, s valamint oly fluid módon ömlik, mint steakből az epe, és vélhetően abban is könnyedén meg tudunk állapodni, hogy tökéletes egységüket úgyszintén bajos lenne másmilyennek tekinteni, mint halvány lila segédgőzöm sincs, milyennek.

Igazából persze nagyon is érthető a dolog, na – elvégre közeleg a választás, az ellenzéki összefogás viszont kínosan lassan gömbölyödik, épp ideje volna leszedni róla a kiálló részeket.

Mármost a Jézus nevű úriember nyilvánvalóan egy bazi nagy kiálló rész, balliberális közös nevezőnek legalábbis nehezen érzékelhető; csúnya es, véres es, több tucat ezoterikus bonmot kapcsolódik hozzá, és állandóan beleakad a Vadai Ágnes hajába. Mennie kell, alaposan be kell őt temetni a narancsos fejű tengerentúli férfi roppant hústömege alá, a maradékot odadobni a Capitoliumot ostromló fideszes néniknek, aztán majd ezek után pattogjon a szakállas lelkem, mint a dervisek (vagy a szöcskék, tök mindegy), ha tud.

Kb. ez a tekintetre szép és szemre élvezhető, amúgy leírhatatlanul ízléstelen identitás(újra)képzésre kalibrált keresztényellenesség rejlik a tegnapi jobbikos FB-alakítás hátterében, semmi más.

Jöhetnek itt azzal, és fognak is jönni, de még mennyire, nagyon is, hogy ők a megátalkodott álkeresztényekről nyilatkoztak csupán, a fideszes Atyaistenről meg a szájeriánus Jézus Krisztusról, aki, értsük már meg, nincs; csőre töltik majd a Lukácsi Katalint, csőre a Gulyás Balázst, akik szintén elmondják ugyanezt valami száradó rollup előtt pirosló arccal – csakhogy akármit mondjanak, a szerepeltetett fotók sötéten ragyogó közepében kicsit se álfeszületek látszódnak, hanem teljesen valódiak, látszódnak pedig, ha úgy tetszik, mostantól fogva mindörökké.

Ugyanis ezt aztán nem lehet kimagyarázni; pontosan tudjuk, és természetesen pontosan tudják a jobbikosok is, sunyi szöveges farigcsálás ide vagy oda, hogy az efféle grafikus anyagoknak valójában kik örülnek – mégpedig nem kicsit: nagyon. Tán még lihegnek is hozzá, ha épp senki se néz oda.

Pápai vallásgyalázó karikatúráját díjazta a MÚOSZ – ez a független-objektív gátlástalanság

Gőzerővel gömbölyödik tehát az ellenzéki egység.

De olyannyira, hogy az már egy korábbi pártelnöknek, bizonyos Vona Gábornak (!) is szemet szúrt, aki gyorsan ki is posztolta a Facebookra, hogy

„Szégyellem magam, és örülök, hogy nem vagyok most köztetek. Ez gyalázat. Balról előzzük a DK-t…

Nos, valóban ez történt tegnap késő délután, miután Újpesten leesett a hó, köszönjük – minden pontosan úgy van, ahogy azt Korábbi Elnök Úr mondja.

Ámmen.

 

J.T.
A szerző további írásait IDE kattintva olvashatja

 

Az antiszemita jobbikos és az „emberi nagyság”

Nácizni csak pontosan, szépen

Vágó István és a színes szélesvásznú álomkabát (vagy amit akartok)

Iratkozzon fel hírlevelünkre