Nácizni csak pontosan, szépen

Kunhalmi Ágnes emeszpés parlamenti képviselőnő az ATV egyik izgalmas műsorában hevesen tiltakozott a náci Nyírő Gyula Nemzeti alaptantervbe kerülése ellen. Az indulattól, megfigyeltem, dicséretesen kidagadtak az erek a nyakán, tényleg iszonyatosan kikérte magának a dolgot, utóbb pakolt rá némi halántékot is, szóval én őszintén azt hiszem, hogy végeredményben sikerült teljesen és maradéktalanul kikérnie, még a perem alá is kétszer benézett ügyesen.

Mármost a probléma tényleg csak az, hogy

Nyírő Gyula, ugye, nem annyira náci volt, mint inkább a Lipótmezei Elmegyógyintézet elme-ideggyógyász főorvosa,

és mint ilyen, élete jó részében minden valószínűség szerint épp kora legkiemelkedőbb szocialistáit kísérgette a ZpLorg nevű bolygó tágas mezőire lilás repülő szarvasbikákat fejni a második emeleti női vécé mögött található szupertitkos üregrendszerbe, és amikor a delikvensek reménytelenül bömbölni kezdtek, tekintve hogy kifogyott a tejbegríz a lökhajtásos aktatáskájukból, akkor ő válaszként azt mondta nekik, hogy

työöööööööötyötyöötyötyötyöööö!, plöm-plöm!, bzzzz!,

több nap, mint kolbász, kedveseim. Így mondta.

Nem létezett az a buksi kis fejecske, amelyet Gyula bácsi ne simogatott volna meg kleopátrafrizura-formájú tenyere atyai jóságával – óriási irgalmában. Mindenkire odafigyelt. Formátumos ember volt, nemes lélek, utóbb kórházat is elneveztek róla, a Gyuláról, mármint.

Persze, lássuk be, ne kekeckedjünk már, az MSZP képviselőasszonya

Nyírő Józsefet szeretett volna mondani,

még ha egyébként, amolyan született oktatáspolitikusként, nyilván halvány gőze se lehetett róla – őt akarta valójában lenácizni a reklámszünet előtt az ATV stúdiójában, a Józsefet, az írót, keményen, csak sajnos nem sikerült neki. Előfordul.

Csakhogy az a nagy helyzet, hogy Ágnes a jelek szerint egyáltalán nem valami fura kis elszigetelt eset az MSZP-n belül – a hülyeség, mint partokon a só, vastagon lerakódott körülötte. A gyulázás tudniillik később teljesen simán

megjelent a párt hivatalos weboldalán a vonatkozó cikkben is,

láttamozták azt a billentyűzeten kopogó progresszív szürkeállományok mind, belerúgtak egyet a mi derék Gyulánkba jisó raz, szerintem még köptek is melléje, ha már fekszik, ahogy jobb helyeken a termetesebb nácikra szokás (itt most a protofasiszta Kobe Bryanttől a tényleg nagyon virtigli Pocahontason át Teréz Anyáig terjedő skálára tessenek gondolni fejben), bár erre semmilyen kézzelfogható bizonyítékom nincsen.

Kb. itt tartunk.

Pedig lenne azért tennivaló bőven, hiszen a szemünk láttára esik széjjel az ország.

Az újpesti Adolf Hitler rendelőintézetben évek óta nincs egy falat vécépapír, pattog a fuga, ahol csak tud; a Göncz Árpád metrómegállóban lerobbant a csokiszökőkút. A Petőfi Sándor is egyre csúnyábban köhécsel.

J.T.


 

Kiemelt képünk forrása: PestiSrácok.hu