Vágó István saját álhírgyárat épített ki

„Újabb és újabb elemekkel bővül a baloldali oltásellenes kampány. Folyamatosan próbálják bebizonyítani, hogy a kínai vakcina rossz”– írja az Origó. Mint írják: a 444-el karöltve épp azt próbálják letagadni, hogy az egyik legelismertebb egészségügyi szaklap, a Lancet pozitívan nyilatkozott a kínai vakcináról.

„Gyurcsány pártjának elnökségi tagja, Vágó István pedig mára gyakorlatilag egy álhírgyárat működtet a saját közösségi oldalán, ahol szinte óránként pakolja ki a nagyobbnál nagyobb hazugságokat a keleti vakcinákról”– fogalmaz a hírportál, majd hozzáteszik: az oltásellenes kampánynak csak az lehet a célja, hogy a járványhelyzet súlyosságát fenntartsák a későbbi politikai haszonszerzés céljából.

Ha nem írnak róla, az a baj, ha írnak, akkor marhaság

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára Facebook videójában közölte:

„A baloldal kínai vakcina elleni újabb támadásának két egészen nyilvánvaló oka van: az egyik, hogy eddig azt mondták, a Lancet nem ír a Sinopharmról, most pedig, hogy közölt cikket, ezt nyilvánvalóan támadniuk kell.”

„A másik ok, hogy engem meg azért kell támadni, mert én beszéltem arról, hogy 70 cikkben támadták hazug módon a baloldali sajtóban a kínai vakcinát”– tette hozzá az államtitkár.

Összegezve a baloldal gondolatmenetét: nem jó a kínai vakcina, mert a Lancet nem ír róla. A Lancet írt róla? Ez esetben a Lancet hiteltelen szaklap. 

Vágó-féle álhírgyár

Az Origo rámutatott, hogy Vágó István alattomos célozgatással azt próbálta elhitetni, hogy nő az új fertőzöttek száma, mivel az esetszám csütörtökön magasabb volt, mint szerdán.

„Országos tisztifőorvos: Az oltásoknak is köszönhetően csökken a fertőzöttek száma. Ezt mondta tegnap, amikor az új fertőzöttek száma 2527 volt. Ma 3607. Akkor ez most szerinte minek »köszönhető?«”– írta Vágó.

Tudva levő, a különböző napokon eltérő mennyiségben elvégzett tesztek miatt mindig az előző hét azonos napjával kell összehasonlítani a statisztikákat. 

A tudatos csúsztatással ellentétben az elmúlt hét óta 30%-kal csökkent az újonnan regisztrált koronavírusos fertőzöttek száma.

 

A teljes cikket ide kattintva olvashatják.

Iratkozzon fel hírlevelünkre