Tompos Kátya: A színházi élményeket az életünkhöz kapcsoljuk

A Színházak Éjszakája „himnuszának” előadására az idén Tompos Kátyát és Hrutka Róbertet kérték fel. A dalhoz hangulatos videoklip is készült, amelyben olyan művészek is feltűnnek, mint Udvaros Dorottya, Vecsei H. Miklós, Beck Zoli és Mucsi Zoltán. Tompos Kátya a NullaHatEgy interjújában a dalról és a klipforgatásról is mesélt.

„Jólesett, hogy pont ránk gondoltak, bár benne voltunk a nyár közepében és én úgy éreztem először, hogy nem sok kapacitásom lesz plusz feladatot bevállalni, Robi viszont azt mondta, neki van egy ötlete. Elég régóta dolgozunk együtt, tudja, hogy körülbelül mi az, ami jól áll. Azt beszéltük meg, legyen közvetlen, utcazene jellegű, olyasmi, amihez könnyen lehet kapcsolódni. Napokon belül érkezett a zene és a szöveg” – mesélte Tompos Kátya az interjúban.

A klipet egyetlen nap alatt forgatták le az Ördögkatlan Fesztiválon, ahol már visszajáró vendégnek számítanak. A művészeket a fesztiválon érte a felkérés, és mind örömmel adták az arcukat a videóhoz.

„A forgatás minden pillanata szeretetteljes, oldott hangulatban telt el. Nem is tudom, mikor volt utoljára ennyire jó élményem. Egyszerűen jó érzés látni a kollégákat, ahogy betársultak mellénk. Nem tudom elégszer megköszönni nekik” – emlékezett vissza a Jászai Mari-díjas színésznő.

A programsorozat idei mottója a „Te mit viszel magaddal?” Az interjúban a művésznő azt is elárulta, mi számára a Színházak Éjszakájának legfontosabb üzenete:

„Valamilyen formában a színházi élményeket az életünkhöz kapcsoljuk. Minél több inger és élmény ér minket, annál szélesebb lesz a látókörünk, viszont annál több kérdésünk merül fel azzal kapcsolatban, hogy mi a legfontosabb feladatunk, hogyan is kéne élnünk. Abban bízom, hogy a nézők azokat a gondolatokat vihetik magukkal haza, amelyek választ tudnak adni az életükben felmerülő kérdésekre.”

A teljes interjú itt olvasható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre