Nigériai bíboros bírálta a bevándorláspártiakat

Nigéria bíborosa szerint elhibázott döntés a hazájukat elhagyókat arra ösztönözni, hogy Európába menjenek, mert egyáltalán nem jelent segítséget számukra, ha elárasztják a kontinenst.

Mindig jó olyan ember véleményét hallani egy adott kérdésben, aki a szóban forgó problémát közelről ismerheti. Így van ez Francis Arinze esetében is, aki Nigéria bíborosaként szólalt fel a migrációval kapcsolatban.

Az afrikai bíboros helyben látva az ott élők szükségeit kijelentette: nem jó, sőt egyenesen elhibázott, hogy a bevándorláspárti politikusok és szervezetek a migránsokat Európába való bevándorlásra ösztökélik.

A főpásztor kijelentette: a valódi segítséget az jelentené, ha a kibocsátó országoknak támogatásokat küldenének. Szerinte ez az egyetlen járható út.

Ha a Föld javait szükség szerint elosztanák egymás között az országok, nem éhezne senki sem a bolygón. Persze ehhez lemondásra lenne szükség, elhagyva a habzsoló, dőzsölő, pazarló életmódot.

Akkor nem az jutna eszünkbe, hogy az egygyermekes családokat támogassuk a nagycsaládosok helyett, és valószínűleg a klímaváltozásra is felelős reakciót tudnánk adni.

A magyar kormány a Hungary Helps Program keretei között, a helyben való segítségnyújtás révén éppen a nigériai bíboros által hasznosnak és egyedül célravezetőnek mondható segítséget nyújtja.

Az afrikai egyházi vezető álláspontja csak részben tűnik különleges álláspontnak a katolikus egyházon belül, ugyanis még Ferenc pápa sem áll mindenáron a migráció oldalán, mindössze keresztényi kötelességünkre szólít fel, hogy ne menjünk el szó nélkül a szükséget szenvedők mellett, ám az integrációra nem képes bevándorlást nem pártolja.

Forrás: 888.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre