Az egyféle másság diktatúrája közeleg

Már megszokhattuk, hogy a mindenkori kisebbség lehülyézi a többséget – írja Dippold Pál a Magyar Hírlap oldalán megjelent véleménycikkében. Nem múlik el nap, hogy ne rúgnának bele a többségbe. Az emberi történelem mindenkori alapkérdésénél tartunk: mi irányít: a gyűlölet vagy a szeretet?

A cikk szerzője idézi Kornis Mihály több évtizedes tételmondatát: „Mi, liberálisok sokkal jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket”. Dippold Pál szerint a józan többséget nem a gyűlölet, hanem a szeretet irányítja. Ugyanez a liberálisok vehemenciájáról nem mondható el.

– A liberális szabadságeszményt akarják ráerőltetni mindenkire: legyen mindig mindenki más, mint aki. Nemtelen, személytelen, otthontalan, hazátlan. Minél több fosztóképzős jelzőt tudunk ráaggatni, annál liberálisabb – fogalmaz Dippold Pál.

– A ránk, többségre erőszakolt másságok rosszat sejtetnek: csak nem egy olyan világot próbálnak maguknak kialakítani, ahol majd csak egyféle másság lehet?

– teszi fel a kérdést a cikk szerzője.

Miközben ők kiáltozzák torkuk szakadtából, hogy nincsen szabadság, diktatúra van, aközben éppen ők valósítják meg a ránk erőltetett önkényuralmat, ahol már semmit sem szabad tenni, csak azt, amit ők engednek a „szabadság” nevében.

Dippold Pál felteszi a kérdést, hogy mégis miféle diktatúra az, ahol mindezt meg lehet tennie a kisebbségnek a többséggel szemben? – Egy árva pofont nem kapnak, pedig a lehülyézett többségnek egyre inkább viszket a tenyere – írja a szerző.

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: MH

Iratkozzon fel hírlevelünkre