Kálmán Olga a DK által támogatott főpolgármester-jelölt

A Demokratikus Koalíció (DK) Facebook-oldalán élőben közvetített sajtótájékoztatót tartott Dobrev Klára európai parlamenti képviselő és Kálmán Olga műsorvezető. Bejelentették: Gyurcsány Ferenc pártja a televíziós személyiséget támogatja a budapesti főpolgármesteri székért folyó küzdelemben.

A budapesti sajtótájékoztatón Kálmán Olga elmondta, a DK támogatásával, független jelöltként indul a főpolgármesteri címért. Úgy fogalmazott, nem a párt, hanem a budapestiek jelöltje szeretne lenni.

Dobrev Klára kiemelte: Kálmán Olga „nem párttag, nem is volt pártnak tagja soha”, ezért a nyíltan Orbán-ellenes műsorvezető alkalmas a változásra vágyó szavazók egyesítésére. Az EP-képviselő elmondta, hogy döntésükről már értesítették az MSZP-Párbeszédet, amelynek főpolgármester-jelöltjét, Karácsony Gergelyt korábban támogatásáról biztosította a Demokratikus Koalíció.

A sajtótájékoztatón nem mutattak be választási programot, a jelölt arról beszélt, hogy képes Orbán Viktorral szemtől-szemben vitázni. Megjegyezte, hogy Dobrev Klára sokáig bíztatta arra, hogy elszánja magát erre a régóta érlelődő döntésre.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre