Puzsér ámokfutásban

A hálátlanságot ritkán ajándékozza a sors. Pedig Puzsér Róbert éppen azt kísérti most.

Azok után, hogy a zene-, majd filmkritikusból humoristának, később újságírónak átavanzsált Puzsér Róbertet az LMP a szárnyai alá vette annak érdekében, hogy Tarlós István főpolgármester ellen jelölje ősszel, most nem akármit nyilatkozott:

„mi közöm nekem ahhoz, hogy most ők épp összeomlanak?!?”

Ezt vasárnap este találta mondani az első eredmények csordogálása után, amikor is egyre valószínűbbnek látszott, hogy az LMP nem hogy az 5%-ot nem ugorja meg, de még a Kétfarkú Kutyapárt és a Mi Hazánk is megelőzheti őket. Azon még a HVG újságírója is megdöbbent, hogy Puzsér a következőkkel folytatta:

„nem ő kereste meg az LMP-t, hogy álljanak be mögé, hanem fordítva történt. „Eddig sem velük kalkuláltam, tettem egy ajánlatot a budapestieknek, e mögé állt be az LMP, nem fogja azt mondani, hogy két százalékkal takarodjanak mögüle. Örül, ha más is csatlakozik a programjához, egy kétezrelékes pártot sem fog elzavarni”.

No comment… Nem lehet könnyű Puzsér Róbertnek lenni, annyi biztos. Különösen, hogy még ugyanaznap, tehát vasárnap reggel a választások hevében az LMP-nek kampányolt a Facebook-on – még akkor is, ha azt nem tette ennyire egyértelművé, mint este a vonzalom végét a számok tükrében.

„A mai választáson van néhány jól érvelhető, centrista lehetőség: a vicces, a zöld, a konzervatív és a liberális. Velük szemben áll a nemzeti radikális Fidesz s két tettestársa az elmúlt harminc évből: az MSZP és a DK.

(…)

El kell menni szavazni, és középre kell ikszelni. Ne hagyjuk, hogy Magyarország a szélsőséges politikai szekták martaléka legyen! Minél magasabb a részvétel, annál erősebb a centrum. Szavazz!”

A mai választáson van néhány jól érvelhető, centrista lehetőség: a vicces, a zöld, a konzervatív és a liberális. Velük…

Közzétette: Puzsér Róbert – 2019. május 26., vasárnap

Nagyot fordult a világ…

Forrás: hvg.hu

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre