És akkor Tarlós István most kér egy kávét

Puzsér Róbert felrúgta, amit szerinte Karácsony Gergely már korábban felrúgott. Itt tart most az újabb ellenzéki összefogósdi, és hol van még az önkormányzati választás?

2010-ben még sokkal könnyebb dolga volt a baloldalnak, mert csak az MSZP-n belül kellett egymásra mutogatni egy-egy választási kudarc után (amelyből 2008 óta akadt bőven számukra). Aztán ahogyan a kommunista utódpárt elkezdett osztódással szaporodni, úgy bonyolódott a helyzet voksolásról voksolásra. Az eredmények nem jöttek, az intrikák, a beszólogatások meg egyre csak szaporodtak. És persze a fogadalmak is, hogy „most már akkor majd legközelebb, tényleg, és nagyon, és „odacsapunk a Zorbánnak!”

Mostanra ott tartunk, hogy megszámolni is nehéz azokat a pártokat, amelyeket egy alom alá kellene terelni Orbán Viktor és Budapesten Tarlós István esetleges legyőzésére. Mégis tegyünk egy kísérletet: MSZP, DK, Párbeszéd, Momentum, Jobbik, LMP és ott van még önálló entitásként Puzsér Róbert. Az előbbi négy összeállt, kihagyva az utóbbi hármat. Erre az utóbbi három besértődött és úgy tűnik, borítja az asztalt. Pedig az elmúlt hetekben is számtalanszor megígérték, hogy most már akkor majd legközelebb, tényleg, és nagyon, és „odacsapunk a Zorbánnak!”

És újra csak odáig jutottak, hogy mely párt, melyik kerületben állítson főpolgármester-jelöltet. Srácok, így nehéz lesz…

Főleg úgy, hogy amíg a baloldali kutya ugat, addig a Tarlós karaván halad. Ha körbenéz az ember a városban, óriásdaru erdőt lát, sorra nőnek ki a földből a társasházak és az irodák. Épülnek az olyan szimbólumok, mint az új képviselői irodaház, a Puskás Ferenc Stadion, vagy a Várnegyed történelmi épületei és újulnak meg az olyan kiemelt jelentőségű közterek, mint a Városliget, a Blaha Lujza tér, vagy a Millenáris. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy az elmúlt években micsoda munkát végzett a város élhetőbbé tétele érdekében a Tarlós István vezette főváros.

Az egyik oldalon tehát az eredmények és a tervek, a másik oldalon pedig a pozícióharc.

Ha labdába akarnak rúgni, itt lenne az ideje a baloldali pártoknak is leülni és kitalálni valamit. Addig pedig ajánlom, kérjék kölcsön Falus Ferenctől azt a bizonyos vödröt. Hátha megvan még neki a sufniban.

Iratkozzon fel hírlevelünkre