Összevesztek a fővárosi koncon az ellenzékiek

Összellenzéki kaotikus casting. Csak így nevezi a Magyar Hírlapban megjelent írásában Bán Károly az utóbbi napok ellenzéki, a főpolgármesteri székért vívott eseményeket. A legutóbbi választás momentumi és dobrevi apró sikerén felbuzdult, magukat befutónak érzett pártok az összefogás helyett immár maguk alá gyűrnék a rosszabb eredménnyel teljesítőket. Mindenki hozza a megszokott formáját. Már meg sem lepődünk.

Ha Gyurcsány Ferenc kijelenti, „ott vannak Karácsony mögött”, akkor sejteni lehet, hogy újabb jelöltje van a DK-nak – mutatott rá a hvg.hu MSZP-s informátora Fletó igazi, a magyarok által már korábbról is ismert jellemére. Persze ezen mi már csöppet sem csodálkozunk. A bor nem válik vízzé. A helyzet az, hogy Gyurcsányék tájékán semmi sem változott.

Az informátor jól ismerte egykori cimbijét. A DK hamar be is jelentette: Kálmán Olga, magát függetlennek mondó, de valójában totálisan ellenzéki jelölt mögé áll be, aki azért tartja magát vezetésre alkalmas személynek, mert az ATV hírigazgatójaként már szerzett ez irányú tapasztalatot.

A hírre a Momentum egy kissé lehervadt, mert úgy vélik, hogy Kálmán Olga tarolhat az előválasztáson. Neki nem kell olyan imázskampány, mint Kerpel-Froniusnak – mondták a Momentumnál.  

Hilleresen szólva bizonyára jól jött ez a  kis “ribillió” ahhoz, hogy a figyelem ismét az ellenzéki oldalra terelődjön. Miután kikukázták a közös jelölt elképzelést, egy sor új jelölttel találjuk szembe magunkat a bal oldalon: Kerpel-Fronius Gábor, Kálmán Olga, Karácsony Gergely, Puzsér Róbert. Összefogásnak nyoma sincs. Csak lökdösődés látszik.

A kiszemelt ellenzéki préda pedig szegény Budapest.

Az összellenzéki castingból kilépő Puzsér Róbert is reagált. Közösségi oldalán arról írt, az előválasztás nem átlátható és nem demokratikus, a Momentumnak és a DK-nak „megjött az étvágya, hogy befoglalják a Városházát.” Puzsér hozzátette: rossz látni, hogy zsákmánynak tekintik Budapestet, hisz nem egy városkoncepcióhoz és egy programhoz gyülekeznek a jelöltek, hanem jelen esetben két párt friss választási sikeréhez – idézi a háttérbe tolt jelöltet Bán Károly a Magyar Hírlap oldalán megjelent cikkében.

Forrás: MH

Iratkozzon fel hírlevelünkre