Az élet a komfortzónán túl kezdődik – 24 óra a Börzsönyben

Túlélési technikák, tábortűznél alvás, járatlan utakon egy tapasztalt vadonjáróval. Térerő nincs! Mindez várja azokat, akik részt vesznek a Duna-Ipoly Nemzeti Park túlélő túráján. A rendhagyó és különleges program során tapasztalt erdőjárókkal vethetik be magukat 24 órára a Börzsöny szívébe.

Sokszor gondolkodunk el azon, hogy a régi idők emberei vajon hogyan járták az erdőt. Hogyan készítették el ételeiket? Hogyan választották ki a megfelelő éjszakai szálláshelyet? Mi történt ebben a hatalmas erdőségben az évszázadok alatt?

A terület történetét és természeti értékeit egyaránt ismerő túravezetők elvezetnek a hegységben századokon át élő emberek emlékeihez. A kirándulás során letérnek a járt ösvényekről, és helyenként zord, ám lélegzetelállító tájakat barangolnak be. Megismerik az erdő gyógynövényeit, forrásokból szereznek vizet. A maguk rakta tűz mellett készítik a vacsorát és éjszakáznak. Az érdeklődők a megszokott életmódjukból kizökkenve egészen új élményeket, tapasztalatokat szerezhetnek.

Bővebb információért kattintson a DINPI oldalára!

(Fotó: Láng Petra Zsófia)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre