Az USA alelnöke szerint a liberálisok a keresztények kiközösítésére törekednek

„Készüljetek fel arra, hogy ki fognak közösíteni és nevetni benneteket a hitetek miatt” – erre figyelmeztette szombaton a Liberty University hallgatóit Mike Pence, az Egyesült Államok alelnöke. Pence szerint ráadásul a keresztényeket nemcsak kiközösítik, hanem arra is rá akarják őket venni, hogy „hamis bálványok előtt boruljanak le".

Mike Pence arról beszélt, hogy a modern világban milyen nehézségekkel kell szembenézniük a keresztény híveknek. Pence szerint „Amerika eddigi történelme során senkinek nem okozott gondot, ha kereszténynek hívta magát”, ez azonban napjainkban egyre inkább megváltozik – fogalmazott. 

Az alelnök hangsúlyozta, hogy újabban egyre több támadás történik a kereszténység ellen: „Azok az emberek, akik napjainkban a leghangosabban hirdetik a tolerancia elvét, nagyon kevés toleranciával viseltetnek a hagyományos keresztény értékek iránt” – emelte ki. 

Mike Pence szerint ezeknek a véleményformálóknak a törekvései egyre kevesebb korlátot ismernek. Mint mondta: „Nemcsak azt akarják tőletek, hogy toleráljatok olyan dolgokat, amelyek ellentétesek a hitetekkel, hanem azt is, hogy hirdessétek is azokat. Arra kérnek titeket, hogy boruljatok le az ő bálványaik előtt”

Pence szerint manapság a keresztény értékekre hivatkozni a liberális véleményformálók szemében már nevetségesnek számít, és aki nem velük ért egyet, azt megpróbálják elszigeteltetni a társadalomban. „Készüljetek fel arra, hogy ki fognak közösíteni és nevetni benneteket a hitetek miatt” – figyelmeztette a megjelenteket. 

Példaként hozta fel a feleségét, Karen Pence-t ért támadásokat, akit azért vettek célkeresztbe, mert egy olyan iskolában kezdett el tanítani, amely a hagyományos értékek jegyében megtiltotta az LMBT+ mozgalom propagálását az iskolán belül. 

Pence a Trump-kormányzat elkötelezettségéről is beszélt az abortusz elleni küzdelemben. Bár legutóbb a demokrata képviselők leszavazták a megfogalmazott javaslatokat a törvényhozásban, bízik benne, hogy idővel mégis előrelépéseket lehet majd elérni az abortusz ügyében. „Az emberi élet szentségét igyekszünk megvédelmezni” – fogalmazott.

Forrás: Independent.co.uk. Kiemelt kép: Wikimedia Commons

Iratkozzon fel hírlevelünkre