Megújul a zebegényi szabadstrand

Az országos strandfejlesztési program keretein belül százmillió forint támogatást nyert a zebegényi szabadstrand korszerűsítésére az önkormányzat – jelentette be Rétvári Bence országgyűlési képviselő közösségi oldalán. A partszakaszon többek között új utcabútorok, értékmegőrző is helyet kap.

Nagymaros és Verőce után ezúttal a Zebegényben élők örülhetnek: a Magyar Turisztikai Ügynökség Strandfelújítási Programjának köszönhetően százmillió forintból újulhat meg a település szabadstrandja. Rétvári Bence tájékoztatta a lakosokat arról, hogy a projekt részeként felújítják és bővítik a támfalat, amelyet korláttal látnak el, valamint elbontják a betonfelületeket is.

A jövőben a fürdőzőknek nem kell attól tartaniuk, hogy egy óvatlan pillanatban eltulajdonítják személyes tárgyaikat, ugyanis a beruházás során a vizesblokkokat, a raktárakat és az öltözőket értékmegőrzővé alakítják. A partszakaszt – amelyet a tervek szerint parkosítanak – kamerarendszer figyeli majd, továbbá a strandolók számára napozót és sétányt is kialakítanak. A wifi hálózat mellett ivókút és új utcabútorok várják majd a fürdőzőket.

Iratkozzon fel hírlevelünkre