Macron egy bordatörést szenvedett idős nőn gúnyolódott

A 888.hu számolt be arról, hogy a francia elnök a szerencsétlenül járt idős nőn gúnyolódott.

Geneviéve Legay Nizzában vett részt egy sárgamellényesek által szervezett tüntetésen. A 73 éves idős hölgyet a tüntetésen eszméletlenre verték a rohamrendőrök: öt bordáját törték el, és a koponyasérülése is lett. Az esetről videó is készült, amely ezen a linken tekinthető meg. 

A történtek kapcsán megszólalt Emmanuel Macron francia elnök is, aki nem igazán mutatott együttérzést az idős asszony iránt. Macron úgy fogalmazott,

„remélem, hamar felépül, de kívánom, hogy legközelebb inkább gondolkodjon”.

Hozzátette azt is, hogy szerinte egy ilyen törékeny nőnek nem szabadna ilyen tüntetésre járnia, és jobban tenné, ha nem hozná magát ilyen helyzetbe.

MTI/EPA/Pool/Eva Plevier

Képzeljük csak el, hogy mi történne, ha a magyar miniszterelnök szólalna meg hasonló módon. Minden bizonnyal a gúnyos megjegyzéssel foglalkoznának a hazai újságírók és a nemzetközi sajtó egyaránt. Nem hiányoznának a sorból az ellenzéki képviselők sem, akik valószínűleg tüntetést is szerveznének a TASZ-al és a Magyar Helsinki Bizottsággal karöltve, és a miniszterelnök lemondását követelnék. 

Minden valószínűséggel a tüntetők között lenne, és elítélné a kijelentést Szél Bernadett is, aki mindössze néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy a francia elnök kollégáival találkozott. Az eseményről egy képet is kitett a Facebook-oldalára. Azt persze nem tudni, hogy pontosan miről társalogtak a beszélgetésen, de úgy sejtjük, hogy nem esett szó a rendőri túlkapásokról, amelyek az elmúlt hónapokban szaporodtak el Franciaországban (Ezekről itt írtunk korábban.)

Javasoljuk Szél Bernadettnek, hogy legközelebb dobja be a témát, ha igazán fontosak neki az emberi jogok. Amennyiben ezt nem teszi, úgy hajlamosak leszünk azt gondolni, hogy kettős mércét alkalmaz, és csak a hatalom megszerzése hajtja, amikor például a nők jogairól értekezik.

Iratkozzon fel hírlevelünkre