Macron Magyarországon mesterkedik?

„Macron francia elnök kollégáival találkoztam ma" – jelentette be a Facebook-on Szél Bernadett, az egykori LMP-társelnök. Nem ez volt az első olyan alkalom, amikor Macron emberei a hazai politika szereplőivel találkoztak.

Szél Bernadett az alábbi posztot tette közzé hétfőn a Facebookon: 

🇭🇺🇫🇷Macron francia elnök kollégáival találkoztam ma —@brunobonnelloff @vgomezbassac képviselőkkel beszélgettünk többek…

Posted by Szél Bernadett on Monday, March 25, 2019

A politikus nem fejtette ki részletesen azt, hogy miről is esett szó a találkozón. De annyit azért talán kijelenthetünk: alighanem nem arról beszéltek, hogy Macron kormányzata milyen brutalitással járt el az utóbbi időben a párizsi tüntetőkkel szemben.

Pedig a téma érdekes lett volna, hiszen Szél Bernadett idehaza már az MTVA-székházban zajlott incidens során azt állította, hogy erőszakot alkalmaztak vele szemben. Mit szólna akkor ahhoz, ami Franciaországban történik? 

Nem ez az első olyan alkalom, amikor Macron pártjának emberei a magyar ellenzékkel találkoznak. A Momentum Mozgalom tagjai már korábban is több alkalommal tárgyaltak velük, illetve egyszer az elnök feleségével, Brigitte Macronnal is fotózkodtak a Momentum képviselői, amikor Macron pártjának, az En Marche-nak a kampánycsapatával találkoztak. 

Nagyon úgy tűnik, hogy a Momentum számára Macron egyfajta példaképet jelent. Egy alkalommal a párt egyik politikusa, Hajnal Miklós úgy fogalmazott, az utcai politizálás tekintetében sokat tanulhatnának Macrontól.

(Forrás: Magyar Nemzet, kiemelt kép: MTI/EPA/Pool/Eva Plevier)

Iratkozzon fel hírlevelünkre