Ma már adott nevet egy kis fókának? Most megteheti

Új kis fókával gazdagodott a Nyíregyházi Állatpark kaliforniai oroszlánfóka csapata. A hároméves hím Lengyelországból érkezett és a karanténidőszak letelte után megkezdte a tréningeket a fókasuliban. Azt mondják, egész jó tanuló lesz. Főleg azért, mert Franssal, a három éve itt élő, négyéves társával gyakorol együtt – bár az idősebb, 13 éves fókák, Gino és Leon más időpontban mutatják be tudományukat a látogatóknak.

Na de a lényeg: fókánknak még nincsen neve.

Hogy korábban a lengyelek miképp nevezték, az persze rejtély. Így a Nyíregyházi Állatpark a facebook-posztja alatt várja a jobbnál jobb neveket.

„Ha van ötleted, írd a fotó alá kommentben. (Trénereink előnyben részesítik a két szótagú, könnyen kimondható nevet – hiszen a tréningek során kéz és hangjelekkel kommunikálnak a játékos úszólábúakkal).”

Forrás: Nyíregyházi Állatpark

Amennyiben a lengyel-magyar fókára nézek, egyből Piotr esetleg Wojciech jut eszembe, de nyilván furcsán nézne rá Gino és Leon. Amik meg ugye echte magyar nevek. Így felmerül a kérdés, hogy Zoltán, a gólya mit szólna, ha lenne egy fóka druszája. 

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre