Zenés időjárásjelentés, légtüneménytan – 2019. március 8.

Napközben elszórtan, éjszaka egyre inkább délen, délkeleten várható eső, zápor, estig néhol kis eséllyel zivatar is kialakulhat.

Szombaton eleinte az ország nagyobb részén több órára kisüt a nap, majd nyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és elsősorban északon helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. A nyugati, délnyugati szél ma helyenként, szombat délutántól főként az ország északi felén több helyen megerősödik, majd estétől néhol viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 12 és 17 fok között várható.

***

Kedves Hölgyek! Bármilyen furcsa körülmények hívták életre ezt a mai ünnepnapot – erről sok tanulságos tényt közöl az NLCafé – , mégis immár a kultúránk szerves részévé vált a Nemzetközi nőnap. Tudja, érzi azt jól mindenki, hogy sokkal üresebb lenne a világ anélkül, ha egy alkalommal az esztendőben nem emlékeznénk meg Kegyetekről, s ha már így van ez, akkor legyen e felhős, de friss illatokkal kecsegtető mai napon.

A nyugati demokráciákban és a keleti kommunizmusokban is különös ünnep volt a Nemzetközi nőnap

A sokszor sikamlós szövegek kíséretében csoffadt szegfűs férfi köszöntések hagyományát megtörve a légtüneménytani kalandozásink terepét ezúttal – bár fájó szívvel ugyan – azon férfi előadóknak adjuk át, akik – alapos szakirodalmi tanulmányaink szerint – érthetetlen módon ugyan, de mi halandó férfiakon túl, még nálunknál is sűrűbb szívdobogást tudnak okozni Önöknek, és mindezt teszik orcátlanul, pumaszul jó hangjukkal, megjelenésükkel.

Hopp, ez egy malőr volt! Ezúttal nem rájuk gondoltunk!

Tehát nem kis áldozatkészséget tanúsítván előszedtük azon felvételeket, amelyeken ők énekelnek, hátha lesz kedvük e dalokon elrévedezni, majd régi kedvességükkel újra visszatérni a halandó földi másaikhoz: hozzánk.

Minden felidézett előadónk kivétel nélkül férfi énekes, ám mégis egy csellós férfiút idézünk elsőként, aki valcerrel, a női szíveket azonnal tágra táró dallammal igyekszik legmélyebb hódolatát kifejezni Önök iránt:

HAUSER – Shostakovich – Waltz No. 2

És jöjjön most az, akinek olyan a nézése meg a járása…

Desperado – Antonio Banderas – Cancion del Mariachi

Pár régi szívdobogtató XX. századi trubadúrt tekintsenek elsőként:

Alain Delon – Laetita

Jacques Brel – Dans le port d’Amsterdam

Benjamin Luxon – Johnny I hardly knew ye

E fenti öregfiú is operaénekes, aki egykor vonta magára az érdeklődő női szemek tekintetét, de az alábbiak – a szakirodalom szerint – ma keltik fel leginkább a hölgyek kíváncsiságát hangjukkal és nem mindennapi megjelenésükkel. Jöjjön négy mai operaénekes:

Noah Stewart – Without A Song

Jonas Kaufmann – Nessun Dorma – Live from Berlin’s Waldbühne

Vittorio Grigolo – Franz Schubert – Ave Maria

Andrea Bocelli, Matteo Bocelli – Fall On Me

Sármos színészek nem csak Delon korában ragadtak mikrofont, tekintsék meg a mai szívtipró utódaikat a koncerttermek színpadain:

Bruce Willis – Devil Woman

Steven Seagal & Nyikolaj Arutjonov – Blues Jam

Színészek, akik meglepően jól énekelnek #1

Színészek, akik meglepően jól énekelnek #2

Bradley Cooper – You Belong To Me

Egy élettől duzzadó együttes Pompeii-ben vált híressé, majd évtizedekkel később visszatérve oda, immár érett férfi korba lépve, így énekeltek:

Pink Floyd – Echoes, Pompeii

David Gilmour – Comfortably Numb, Live in Pompeii 2016

Jöjjék most pár, mai hölgyrajongóknál jól futó dalnok, sokan vannak, nem volt könnyű a választás:

Bruno Mars – It Will Rain

Thirty Seconds To Mars (Jared Leto) – Kings and Queens

Robbie Williams – We Will Rock You / Let Me Entertain You

És néhány kortalan öregfiú következhet:

Santana – Smooth ft. Rob Thomas

Sting előadja az Englishman In New York-ot élőben NYC-ben

Leonard Cohen – Hallelujah (Montreal Jazz Festival, 2008)

Charles Aznavour – Les deux guitares – Garnier Opera

És hallgassák meg egy Önöktől és az élet minden örömétől, tévútjától elköszönő férfi végső szerenádját:

Johnny Cash – Hurt

És ha már búcsú, egyik szép magyar szerelmespár emlékét felelevenítő dallal zárunk, ami talán esszenciája mindannak, hogyan is állunk mi, így egymással, Önök nők, és mi férfiak:

Ruttkai Éva – John Anderson, szívem (megzenésített Burns vers)

Iratkozzon fel hírlevelünkre