Az 1848 méter hosszú zászlóhoz zászlóvivőket keresnek

A rendezvényre 2019. március 16-án, a Magyar Zászló és Címer napján kerül sor, amelynek keretében az Andrássy úton az arra vállalkozók viszik végig az 1848 méter hosszú zászlót. A Magyarok Világszövetsége Sajtószolgálatát a főszervező, Szilágyi Ákos kereste meg: várják a jelentkezőket, akik akár zászlóvivőként, akár támogatóként csatlakoznának az eseményhez.

A szervezők keresik azt az 1848 személyt, akik az 1848 méter hosszú lobogót végig viszik az Andrássy úton.

Képviseltethetik magukat magánszemélyek, civil szervezetek, iskolák, egyesületek, családok, önkormányzatok, cserkészcsapatok, külhoni és magyarországi-, határon túli és a világban szétszórt magyar közösségek.

Jelentkezni ezen az oldalon lehet.

Az eseményt később könyvben is megörökítik, amelyben a zászlóvivők és támogatók neve és rövid írása is megjelenik. A 2018-as könyv itt át is lapozható

Várjuk az Ön bejegyzését is! Írjuk együtt történelmünket!

1848. április 11-én – a negyvennyolcas törvények között – vált hivatalossá a három színű nemzeti lobogónk. Az 1848 x 2 méteres zászlót 1848 személy segítségével visszük végig Budapesten az Andrássy úton az Opera és a Hősök tere között. A Hősök terén élő kokárdát alkotunk a zászlóval, végül ünnepi műsorral várjuk a zászlóvivőket és az ünneplő közönséget.

A tavalyi esemény videóanyaga 

Prof. Dr. Papp Lajos üzenete itt tekinthető meg

Magyarok Világszövetsége Sajtószolgálata

Iratkozzon fel hírlevelünkre