Újabb történetek Bud Spencerről, melyektől még jobban szeretjük

Már látható a mozikban a Király Levente által rendezett Piedone Nyomában című dokumentumfilm, amely Bud Spencer (Carlo Pedersoli) életét hivatott feldolgozni. A rendezőt korábban kérdeztük arról, hogy milyen személyes tapasztalatok fűzték a színészhez, és hogyan készített róla filmet. Jelen cikkünkben néhány, általa gyűjtött Bud Spencer-sztoriból szemezgetünk. 

Bud Spencer már kiskorában is nagyon élénk gyermek volt. Ehhez kapcsolódóan Vera Pedersoli, a színész húga osztott meg egy vicces történetet: 

„Carlo mindenféle huncutságot csinált gyerekkorában. Egyszer például egy erkélyről ugrott le úgy, hogy egy ablaküveget is betört. Édesanyánk halálra rémült tőle, mert hiperaktív gyerek volt. Ami a foga alá való volt, azt Carlo mindig befalta. Ez nagyon jellemző volt rá. Volt, amikor azt mondta: »Nézd egy pók!«, ahogy felnéztem, rögtön kilopta a húsgombócokat, vagy ami épp volt a tányéromban. Egyszerűen megőrjített ezekkel.”

Vera Pedersoli, a színész húga

Étvágya felnőttkorában sem hagyott alább, ahogy arról színésztársa, Ricardo Pizutti is tanúskodott: 

Gyakorlatilag Bud egy kiló tésztát tudott egy ültő helyben elfogyasztani. Egy olasz-német futballmérkőzés alatt Italo Zingarelli filmrendezővel, akinek a felesége még ma is él, és meg tudja erősíteni, nos, ők együtt 180 húsgombócot ettek meg.”

Mindemellett az óriási termetű nápolyinak nagyon nagy szíve is volt. Ugyancsak Pizzuti mesélte el azt, hogy

„Egyszer elmentem Buddal egy üzletbe, ahol dzsekit vett magának. Én egy antilop bőrkabátot választottam magamnak, de Bud nem engedte meg, hogy kifizessem. Bárki, aki vele volt, és vásárolni ment, nem fizethetett. Minden számlát ő állt”.

Király Levente interjúja Ricardo Pizzutival

Családjához is ehhez hasonló szeretettel fordult. A családi életben kiemelten  ügyelt arra, hogy a családi ebéd meghitt hangulatát senki és semmi se rontsa el:  

„Ez az az asztal, ahol a családi élet legszórakoztatóbb pillanatai zajlottak. Itt étkeztünk mindig közösen, ez pedig édesapánk kedvenc széke volt. Az asztaltól tilos volt felállni étkezés közben, még a telefont sem lehetett felvenni. Mindig azt mondta édesapám, hogyha valaki feláll, akkor annak a tányérjából minden el fog tűnni. A sült krumplit annyira imádta, hogy gyakran elkobozta, és megette azt a tányérunkból” – mesélte Bud Spencer lánya, Cristiana Pedersoli.

Közismert az is, hogy Bud Spencer tehetséges zenész volt, erről ugyancsak Cristiana Pedersoli beszélt, kiemelve azt, hogy az olasz nóták mellett a brazil dalok is nagy kedvencei voltak:

„Édesapám nagyon szerette a zenét. Az életének meghatározó része volt. Imádott brazil zenéket játszani, de gyakran előadta a saját dalait is, amelynek a szövegét és a zenéjét is maga szerezte. A végén azonban mindig átcsapott brazil zenébe, és ilyenkor az egész család együtt táncolt és énekelt”.

Cristiana Pedersoli, a színész lánya

Azt már kevesebben tudják talán, hogy Bud Spencer rendkívül intelligens, gyorsan tanuló ember volt, amire szintén lánya egy története világít rá:

„Mikor pszichológia szakra iratkoztam be, édesapám azt mondta, ő is szeretne velem együtt tanulni, így hát ő is beiratkozott az egyetemre. Megvette a könyvet, amiből vizsgázni kellett és gyakorlatilag egy éjszaka kiolvasta az egészet. Másnap, mikor felébredt, ki akarta kérdezni tőlem, de én mondtam, hogy nekem erre több idő kell, majd egy hónap múlva… Egy hónap múlva? – kérdezte csodálkozva. Ő ugyanis olyan memóriával rendelkezett, ami egyedülálló volt. Nem véletlen, hogy az egyetemen fel is kérték, hogy tartson előadásokat”.

A színész a filmforgatások során gyakran produkált mulatságos történeteket – ezekről következő cikkünkben írunk majd részletesebben! 

(Kiemelt kép forrása: it. wikipedia.org; a többi felhasznált fotó forrása: Király Levente)

Iratkozzon fel hírlevelünkre