Letagadja a DK kormányplakátokon szereplő állításokat

Áll a bál a magyar kormány legújabb, "Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel" tájékoztató kampánya miatt. Az Európai Bizottság tételes reagálásban próbálta cáfolni a magyar kormány brüsszeli bevándorlási tervekkel kapcsolatos tájékoztató akciójának egyes pontjait.

A Bizottság mellett a hazai ellenzék is beszállt a kampányba, és megpróbálják letagadni a bevándorláspárti terveket. A Demokratikus Koalíció politikusai ezen a héten például többször is nyilatkozatukban azt állították, nem támogatják a migrációt.

Molnár Csaba az ATV Startban tagadta, hogy létezne migránskártya és migránsvízum. A DK politikusa szerint senki nem akar migránsokat telepíteni az Unióba. Úgy fogalmazott: „Egyetlen egy igaz szó sincs ezeken a plakátokon. Nem létezik az, hogy bárki be akar telepíteni Magyarországra bárkit. Nem léteznek a migránskártyák (…) Nem léteznek migránsvízumok, még tervben sincsen migránsvízum. (…) Nem létezik, hogy akadályozni akarnák a határvédelmet, amikor épp az ellenkezője zajlik.” (…) „Általában szűnt meg a bevándorlás Európában. (…) Ez megszűnt, ilyen nincsen!

Dobrev Klára az az ATV Egyenes Beszéd című műsorában szintén tagadta a bevándorláspárti terveket. Azt mondta: „Nincsenek bevándorláspárti tervek. Nincsenek bevándorláspárti politikusok. Nincs olyan ember az Európai Unióban és a magyar politikában sem, aki az illegális migrációt támogatja. Nincsenek ilyen civil szervezetek, nincsenek ilyen titkos társaságok.”

Úgy tűnik, a Demokratikus Koalíció politikusai elfelejtették, hogyan nyilatkozott a pártelnökük korábban, vagy éppen azt, hogy milyen intézkedéseket szavaztak meg ők maguk az Európai Parlamentben. A 2015-ben Gyurcsány Ferenc ugyanis azt mondta, szerinte „Jobban kell félni a kutyapiszoktól, mint a terroristáktól.”, a kerítésről pedig azt, hogy „teljesen értelmetlen hermetikusan lezárni a határt”.

Niedermüller Péter, a párt EP-képviselője egy lakossági fórumon egyenes arról beszélt, hogy a bevándorlás egy jó eszköz arra, hogy megállítsuk a népességcsökkenést. “Én nem azt mondtam, hogy csak a bevándorlással lehet megoldani, én azt mondtam, hogy a bevándorlás is lehet egy olyan eszköz, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy bizonyos problémákat megoldjunk.

Ami pedig a legérdekesebb, hogy

éppen az a Molnár Csaba tagadja le a terveket, aki 2018. december 11-én megszavazta a migránsvízumok bevezetéséről szóló európai parlamenti jelentést.

Ráadásul a DK politikusai itthon a betelepítési kvóta mellett gyűjtöttek aláírásokat.

Mindezekből jól látszik, hogy a DK a bevándorlás mellett áll, és csupán az európai parlamenti választás miatt változtattak a kommunikációjukon. Meglátjuk, mire lesz ez elég május 26-án.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre