Muszlim szélsőségesek öltek meg több mint 30 keresztényt Nigériában

Több mint harminc keresztény esett áldozatául a fuláni népcsoporthoz tartozó szélsőségesek újabb támadásának Nigériában - jelentette a Guardian.

A Guardian híradása szerint harminckét keresztényt gyilkoltak meg a fuláni népcsoporthoz tartozó szélsőségesek Nigériában február végén. A támadásra a kora reggeli órákban került sor a Kajuru tartományban fekvő Maro településen. A támadók épületeket, köztük lakóházakat és egyházi tulajdonban lévő ingatlant gyújtottak fel, majd puskákkal lőtték a tűz elől menekülő keresztény lakosságot. 

A támadás során biztonsági okokból evakuálták a közelben működő – egy missziós társulat által fenntartott – keresztény bentlakásos iskolát.

A jelentések szerint néhányan – köztük a helyi rendőrség tagjai – tűzharcba bocsátkoztak a támadókkal, akik azonban jelentős túlerőben voltak. A helyi kormányzó nyilatkozatban ítélte el a támadást. 

Joseph Hayap tiszteletes a támadást követően a sajtónak nyilatkozva arra szólította fel a lakosságot, hogy semmilyen megtorlást ne hajtsanak végre. Arra van szükség, hogy az erőszak véget érjen, az ügyet a rendvédelmi szerveknek kell feltárniuk – mondta. 

Nigériában egyre fokozódnak a keresztények elleni támadások, melyeket iszlamista terrorcsoportok, illetve a fuláni népcsoport szélsőségesei hajtanak végre.

Forrás: Guardian, Daily Wire

Kiemelt képünk illusztráció, a felvétel egy korábbi fuláni támadást követően készült Nigériában.

Iratkozzon fel hírlevelünkre