Rumini 200

A Ruminit február 23-án 15 órakor kétszázadik alkalommal játsszák a Magyar Színházban. A Berg Judit művéből készült előadást 124 ezren látták, és szakadatlan sikerrel játsszák 2011 óta.

A tengerész-kalandregényekből jól ismert Rumini, a bátor és eszes kisegér és társai ezúttal ismét nagy bajba keverednek. A vadonatúj, színpadra írt történetben Ferrit-sziget gonosz úrnőjének életveszélyes kelepcéje várja őket, ahonnét csak fortélyok, leleményesség és önfeláldozó bátorság révén lehet szabadulni.

Méhes László rendezésében a Horváth Illés Ruminit, Gula Péter Negrót, Szatmári Attila Balikót és Jegercsik Csaba a Kapitány játssza.

Mindegyik előadás után tapsvihar és hangorkán zengte be a színpadot. A gyermekek az ilyen darabokon keresztül tudják megszeretni a színházat egy életre. Valamivel több, mint hét év alatt sok-sok szereplő játszott az előadásban.

Akadnak olyan művészek, akik a színdarab születésétől mind a 200 előadást végigjátszották: Horváth Illés, Szatmári Attila, Gémes Antos, Fillár István, Szűcs Sándor, Pavletits Béla, Takács Géza és Kubik Anna. Bár Takács Géza időközben előlépett Rizsából Negro fedélzetmesterré.

A 200. fellépés alkalmából ünnepi előadás lesz február 23-án, délután 3-kor, amelyben köszöntik a nézőket és a játszókat egyaránt.

(A képen: Horváth Illés és Szatmári Attila a Ruminiben. Fotó: Juhász Éva)

Iratkozzon fel hírlevelünkre