10 millió okom van gyermeket vállalni

Kinek szülök? A miniszterelnöknek? Nem. A férjemnek? Nem. Magamnak? Nem. Akkor kinek? Senkinek. A gyerek nem tárgy, amit bármelyikünk birtokolhatna, nem a mi tulajdonunk. Önmagukért szülöm meg a gyermekeimet. Hogy élhessenek.

Miért szülök? Nem azért, hogy boldoggá tegyenek, hanem, hogy én tehessem boldoggá őket.

Értékes, becsületes embereket szeretnék nevelni, akiknek fontos a hitük, és ki is mernek állni mellette, fontos a hazájuk, és harcolnak érte, fontos a házastársuk, aki mellett egy életen át kitartanak, fontos a hivatásuk, amiben nagyot alkotnak, fontosak az embertársaik, akikért feláldoznák az életüket, és fontosak számukra ezek az értékek annyira, hogy gyermekeket vállaljanak.  

Miért jó az országnak, ha sok ilyen gyermek születik? Mert ők lesznek azok, akik becsületes munkát fognak vállalni, akik befizetik az adót, akik nem dobják el a szemetet az utcán, akik azon fognak fáradozni, hogy élhetőbb és szebb országunk legyen, akik adnak a rászorulóknak, akik cipelik a szatyrot, ha mi már nem bírjuk, akik miatt sosem kell aggódnunk, hogy lesz-e nyugdíjunk, hogy lesz-e hol laknunk, hogy lesz-e, aki ápol minket, és végül ők lesznek azok, akik imát mondanak majd sírjaink felett.

Válasz a kutyapárt botrányosra sikerült “poénjára”.

Szükségünk van-e más ország szülötteire ahhoz, hogy elvégezzék a munkát? Nincs. Nekünk kell felnevelni a jövő asztalosait, kőműveseit, orvosait, építészeit, takarítóit, gyári munkásait. Nem csak arra van szükségünk, hogy ezek a munkák el legyenek végezve, hanem arra is, hogy jól legyenek elvégezve, becsületes munkával, ami után adót fizetnek. Olyan munkaerőre van szükségünk, akinek ugyanúgy szívügye az országunk jövője. Aki munkába menet a saját anyanyelvünkön köszön ránk és nem sajnál tőlünk egy mosolyt, aki áldozatokat vállal a hazánkért, értünk, mert nem mindegy neki, hogy lesz-e jövője ennek az országnak.

Ki szüljön? Az, aki szeretne 10 milliót? Nem. Inkább az, aki ilyen gyermekeket szeretne nevelni, és képes áldozatokat is vállalni értük. Hogy a jövő generációját értékessé neveljük-e, az nem pénz kérdése!

Kötelező szülni? Nem. Ne szülj, ha nem tudnál az életedben mindenről lemondani azért, hogy őket felneveld!

 

Köszönet annak, aki bármilyen formában segíti ebben a szülőket és a leendő szülőket! Mert nem kis feladatot vállalnak. 
Ha gyermekeinkben elültetjük az irgalom, odafigyelés magját, a lelkiismeretet és a felelősségérzetet mások iránt, akkor minden egyes forint, amit ennek támogatására fordítunk, sokszorosan megtérül – és az egész társadalom részesül belőle!

Dr. Faragó Renáta

Grafika: Parragi Dóra

Iratkozzon fel hírlevelünkre