Bevezetnék a kötelező fogamzásgátlást Belgiumban

A flamand Szocialista Párt-Mások (Socialistische Partij – Anders) vezetője, John Combrez bizonyos személyeknek, meghatározott periódusban kötelezővé tenné a fogamzásgátlást. “Meg kell akadályozni, hogy egyes személyek (legalább egy ideig) gyermeket vállaljanak” – nyilatkozta a politikus, aki javaslatát a drogfüggők példájával indokolta. A Humo magazinnak adott interjúban azt is hozzátette; mindezzel megóvnák a gyermekeket attól, hogy nehéz körülmények között kelljen felnőniük. A heves bírálatok mellett sokan támogatják a kezdeményezést, és az sem lényegtelen, hogy az ötletgazda Combrez a flamand törvényhozás legnagyobb ellenzéki pártját képviseli.

Sarah Smeyers liberális-konzervatív politikus például nem pusztán támogatja a javaslatot, de keserűen konstatálta, hogy korábban ő már előterjesztette a kötelező fogamzásgátlást szegény családoknak, ám akkor a szocialisták leszavazták azt. Smeyers párttársa, Valerie Van Peel szintén üdvözölte Combrez indítványát, az Új Flamand Szövetség (flamand kormánypárt) politikusa szerint túl sokáig volt tabu ez a téma. Van Peel a gyermekmolesztálásért elítélt bűnözők esetében a börtönbüntetés enyhítésére is alkalmazná kötelező fogamzásgátlást. Bieke Verlinden (Szocialista Párt-Mások) ugyanakkor ellenzi a javaslatot, amely szerinte utat nyithat a kötelező abortusz bevezetéséhez.

Ami egy normális világban eszement gondolatnak tűnik, egy életellenes kultúrában nem okoz különösebb fennakadást. Arra a kérdésre, hogy keresztény társadalomban mégis, hogyan lehetséges ilyet bevezetni, Combrez is kérdéssel válaszolt:

“Hát nem megengedett manapság az abortusz és az eutanázia is?”

A hír kapcsán az olasz katolikus portál, a Nuova Bussola Quotidiana arra hívja fel a figyelmet, hogy a művi megtermékenyítés, béranyaság, abortusz és eutanázia vagy épp az ivarsejtek szelekciójának legalizálásával voltaképpen az eugenika korában élünk. Erre már Ferenc pápa is utalt egy tavaly nyári beszédében, amikor kijelentette: “A múlt században az egész világ megbotránkozott a nácik tettei miatt, amellyel tiszta fajt akartak létrehozni. Ma ugyanezt tesszük, csak fehér kesztyűkkel…”

Forrás: la Nuova Bussola Quotidiana, Life Site News, corriere.it.

Iratkozzon fel hírlevelünkre