Síbakancs és reverenda: az év síversenyét rendezték a lengyelek

Az Al-Jazeera angol nyelvű oldala tette közzé azt a nagysikerű videót, amelyet mostanáig közel hatszázezren tekintettek meg a legnagyobb közösségi oldalon, s amely sportszerető, de hivatásukat még a sípályán is büszkén felvállaló katolikus papokról szól. Ez is lehet az evangelizáció egy formája. Könnyed tartalom a hétvégére, kedves videóval.

Hétvégi lazításnak is kiváló az a videó, amelyet az Al-Jazeera angol nyelvű oldala osztott meg. A beszámolót Lengyelországban készítették, ahol idén is megrendezésre került a katolikus papok síbajnoksága. Ezen a különleges eseményen az atyák a reverenda mellett síbakancsot és bukósisakot húznak és nekivágnak a lejtőnek, hogy összemérjék a tudásukat egy olyan versenyen, ahol tényleg a részvétel a fontos. 

A szervezők azonban figyelnek a formalitásokra is, így az atyák több korcsoportba osztva “versengenek” a bajnoki címért a nyolcszáz méteres távon. A programot a hegyek és a sísport iránti nagyfokú szeretetéről is ismert Szent II. János Pál pápa inspirálta és immáron több mint húsz éve megrendezik. 

A rendezvény egyben evangelizáció is, hiszen a kereszténységet csak hírből ismerő, azt sötét templomokkal és szigorú arcú emberekkel azonosítók számára megmutatja, hogy az egyház ennél sokkal több és sokkal vidámabb – hiszen az evangélium örömhír!

Frissítő felvételek és vidám papok!

Iratkozzon fel hírlevelünkre