Magyar katonák látogattak a Hungary Helps iskolájába

Néhány nappal ezelőtt az Erbílben állomásozó magyar katonák egy csoportja, tábori lelkészük vezetésével meglátogatta a Hungary Helps Program keretében felépült Marya Mana Általános Iskolát. A magyar katonák megismerkedhettek a kisdiákokkal, az iskolában folyó pedagógiai tevékenységgel és a tanári karral. A látogatás végén a katonák Magyarországról szóló könyveket ajándékoztak az iskolának.

A kurdisztáni Erbíl új iskolája a magyar kormány által életre hívott Hungary Helps Program egyik büszkesége. A Marya Mana iskola számos kisdiáknak nyújtja a magas szintű oktatás lehetőségét, az intézményben kiemelten törődnek művészeti képzésükkel is. 

Néhány nappal ezelőtt a magyar Honvédség erbíli szolgálatot ellátó katonáinak delegációja látogatta meg az iskolát, ismerkedett a gyerekekkel és oktatóikkal. A katonák nem érkeztek üres kézzel, Magyarországról szóló könyvekkel ajándékozták meg az intézményt. 

A Hungary Helps Program Magyarország humanitárius projektjeit fogja össze, kiemelten, de nem kizárólagosan koncentrálva az üldözött keresztény közösségek megsegítésére. Számos projektet valósít meg a Közel-Keleten (például Irakban, Szíriában és Jordániában), valamint Afrikában. A program keretében hazánk részt vesz a háború sújtotta migrációs válságövezetek újjáépítésében, az infrastruktúra helyreállításában, valamint egészségügyi és oktatási projektek megvalósításában. Ezen program keretében valósulhatnak meg a természeti katasztrófák, illetve szerencsétlenségek áldozatait segítő magyar akciók is.

A képre kattintva galéria nyílik!

Fotók: Fehér Bertalan

https://s4c.news/2019/01/02/marya-mana-az-iraki-iskola-amire-mi-magyarok-is-buszkek-lehetunk/

Iratkozzon fel hírlevelünkre