Kövér László visszavonta Demeter Márta NATO parlamenti közgyűlési tagságát

Egy ideig másról sem szólt a magyar belpolitika, de azután Kövér László házelnök nem várt tovább és elindította Demeter nemzetbiztonsági felülvizsgálatát.

A képviselő asszony még 2018 októberében fordult a Belügyminisztériumhoz azzal a kérdéssel, hogy mi volt az oka Orbán Flóra – a miniszterelnök legkisebb lányának – Ciprusról való, honvédségi A319-es Airbus-szal való hazautaztatásának. Később azonban kiderült, hogy a gépen utazó Orbán Flóra, nem Orbán Viktor lánya – hanem egy Cipruson szolgáló magyar katona gyermeke.

A Házelnök ezt követően az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójánál kezdeményezte az LMP-s politikus nemzetbiztonsági felülvizsgálatát.  Ezzel egy időben a Fidesz képviselőcsoportja pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult, amely megállapította, hogy Demeter Márta nem nyilvános „minőségű” adatokat hozott nyilvánosságra.

Demeter körül elfogyott a levegő.

Az LMP társelnöke Keresztes László Lóránt január 3-i levelében a következőt írta Kövér László házelnöknek:  „A hatályos szabályok alapján Önnek nincsen arra joga, hogy a magyar országgyűlés képviselőjét a NATO Parlamenti Közgyűléséből visszahívja. Ezért levelét nem tudom másként értékelni, mint politikai kommunikációs eszköznek, amelyet a Fidesz az ellenzéki képviselőkkel szemben használ”.

Forrás: Magyar Idők

'Fel a tetejéhez' gomb