Az üldözött és elnyomott keresztényekért tartott imanapot a német egyház

Szent István, a kereszténység első vértanújának ünnepén december 26-án a német katolikusok 2003 óta imanapot tartanak az üldözött és elnyomott keresztényekért – jelentette a Vatikáni Rádió. 

 

 

A német püspöki konferencia közleményben buzdította a híveket, hogy ezen a napon a szertartások könyörgéseiben és a személyes imáikban is juttassák kifejezésre a rászoruló keresztény testvérekhez fűződő kapcsolatot. Idén különösen is megemlékeztek a kubai és a venezuelai keresztényekről, akik a vallás- és szólásszabadság korlátozásai miatt szenvednek.

Ez az imanap része annak a kezdeményezésnek, amelynek neve: „Szolidaritás a mai üldözött és elnyomott keresztényekkel”. Ezzel akarják a német püspökök felhívni a plébániák, de a közvélemény figyelmét is a diszkriminációra és a visszaélésekre, amelyeket a keresztények a világ különböző részein megélnek. A kezdeményezésnek az imán túl részét képezik a szolidaritási utak, a találkozók politikai vezetőkkel és az üldözött egyházak püspökeinek látogatásai Németországba.  

Forrás: Vatikáni Rádió

Kép forrása: Pixabay