Magyar adományból kapnak új kórházi szárnyat az üldözött keresztények Szíriában

Magyar humanitárius szervezetek működnek együtt a helyi melkita közösséggel, hogy segítsék a háború áldozatait. Erre egy fotókiállítás segítségével hívják fel a figyelmet  – adta hírül a international.la-croix.com. 

 

 

A háború sújtotta Aleppo városában a katolikusok által létrehozott kórház új szárnya nyitja meg kapuit a közösség előtt ebben a hónapban.

A támogatást a Magyar  Máltai Szeretetszolgálat nyújtja. A cél, hogy segítsenek az üldözött keresztényeknek és a szíriai háború áldozatainak.

A Máltai Szeretetszolgálat szíriai háborúról és a háború következményeire adott humanitárius válaszokról szóló kiállítása nyílt meg a Szent István Bazilika Lovagtermében december 17-én. A kiállítás az Imádságot kérünk! kampány kísérőrendezvénye, mely február végéig lesz látogatható – adta hírül a a keresztény szervezet.

Megnyitó gondolataiban Snell György esztergom-budapesti segédpüspök hangsúlyozta; sok békétlenség közepette készülünk a karácsonyra hazánkban és a világban is.

„Az ősegyházat a vértanúk korának nevezték, de a mai egyház életét tízszeresen a vértanúk korának kell nevezni. Amikor ezeket a képeket szemléljük, döbbenten láthatjuk, milyen világban élünk.”

A püspök beszéde végén azt kérte, imádkozzunk a Szíriában és más országokban hitükért üldözöttekért, és a háborútól szenvedőkért. Mint mondta:

„Tegyük meg legalább ezt, és a máltaiak talán még ennél is többet tudnak tenni ott a helyszínen.”

Kozma Imre atya felhívta a figyelmet arra, hogy a magyarok Szent István és Szent László boldog örökösei, ezért nekünk nem kell megkérdezni, hogy mit tegyünk, mint Keresztelő Szent János követőinek.

„Mi tudjuk, hogy ebben a világban az örökségünkre hivatkozva mi a dolgunk, mit kell tennünk egymásért és legfőképpen azokért, akik nagy bajban vannak. Nem csupán feladataink vannak, hanem küldetésünk, amit Jézus Krisztus bízott ránk.”

A kiállítást Bielik István fotóriporter és Solymári Dániel humanitárius szakember, a Máltai Szeretetszolgálat munkatársának képeiből állították össze. A háború pusztítását bemutató kiállítás Budapesten a Szent István Bazilikában lesz megtekinthető jövő hétfőtől egészen februárig.

A kiállításról bővebben a maltai.hu oldalon olvashatnak.

Képek: international.la-croix.com, maltai.hu.

Iratkozzon fel hírlevelünkre