Fáklyás megemlékezés Budapesten az üldözött keresztényekért

Szerkesztőségünk tagjai is részt vettek azon a fáklyás megemlékezésen, melyet a Fidelitas az üldözött keresztények melletti kiállás kifejezésére szervezett hétfőn Budapesten. 
 
 
 

 

Böröcz László, a Fidelitas elnöke, fideszes országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy a keresztény vallás szabad gyakorlása nem magától értetődő, hiszen mintegy száz ország keresztényeinek az ünnepi készülődés megaláztatást, fenyegetést jelent.

Magyarország kormánya példaértékű módon nyújt segítő kezet az üldözött keresztényeknek ahhoz, hogy jobb körülmények között élhessenek, és a hitükben is megmaradhassanak – közölte. Úgy fogalmazott, hogy

ha a keresztény közösségeket elpusztítják, megszűnik az egyén számára garantált szabadság és mindaz, ami az életet tartalmassá és boldoggá teszi.

Juhász Hajnalka, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy Magyarország kiáll az üldözött keresztények mellett.

Ezt a célt szolgálja a múlt héten az Országgyűlés által elfogadott Hungary helps program is, amely megszabja az üldözött vallási kisebbségeknek nyújtott humanitárius segítségnyújtás törvényi kereteit – emelte ki. Úgy vélekedett, a segítséget kell helybe vinni, nem a bajt beengedni Európába – ezért a magyar kormány ott nyújt segítséget, ahol a szükséget szenvedők élnek, ezzel egyben azt is segítve, hogy az üldözött keresztények a szülőföldjükön maradhassanak.

Bagi Barna, a megemlékezés főszervezője elmondta, hogy a világban jelenleg 300 millió keresztény szenved üldöztetést, és évente 90 ezer keresztényt gyilkolnak meg a hite miatt. Úgy fogalmazott, hogy Európában egyesek úgy gondolják, a haladás záloga a kereszténység kiszorítása a közéletből, ugyanakkor a haladás és a szabadság záloga a hit.

Az eseményről szerkesztőségünk jelen lévő tagjai rövid videófelvételt is készítettek, melyet az S4C.News Facebook oldalán tettünk közzé. 

(MTI)

Photo by Vinicius Amano on Unsplash

Iratkozzon fel hírlevelünkre